Adele en zengin kadın müzisyen oldu

Son albümüyle servetini katlayan Adele en zengin kadın müzisyen oldu.

Adele’in inanılmaz başarılara imza atan geri dönüş albümü, onu müziğin en çok kazananları arasına soktu.

Kısa süre önce yayımlanan Sunday Times Rich List’e göre Londralı şarkıcı-söz yazarı, 85 milyon sterline (yaklaşık 344,9 milyon lira) ulaşan servetiyle İngiltere’nin en zengin kadın müzisyeni oldu.

Adele’in serveti, Kasım 2015’te çıkan yeni albümü 25 sayesinde sadece 1 yıl içerisinde toplam 35 milyon sterlin birden arttı. Albüm, Ocak ayına kadar 15 milyon global satış rakamına ulaşmış; bir sonraki ay da sadece Amerika’da çok az müzisyenin ulaştığı 8 milyon satış çizgisini aşmayı başarmıştı.

Adele, İngiltere ve İrlanda’daki en zengin 50 müzisyenin sıralandığı Sunday Times’ın müzik listesinde 30. sırada yer alıyor. Bir önceki listede 43. sırada bulunan Adele’in, güncel listede Cliff Richard, Gary Barlow, Ronnie Wood ve Kylie Minogue gibi büyük isimlere fark attığı görülüyor.

Adele ayrıca, 30 yaş ve altındaki en zengin müzisyenlerin sıralandığı Young Music Rich List’te de son 5 yıldır zirvede yer alıyor.

İşte The Sunday Times’ın “En Zengin Müzisyenler” listesindeki ilk 10 isim:
(Para birimi: Sterlin)

1. Sir Paul McCartney ve Nancy Shevell – 760 milyon
2. Lord Lloyd-Webber – 715 milyon
3. U2 – 500 milyon
4. Sir Elton John – 280 milyon
5. Sir Mick Jagger – 235 milyon
=6. Olivia and Dhani Harrison – 220 milyon
=6. Keith Richards – 220 milyon
8. Ringo Starr – 200 milyon
9. Michael Flatley – 198 milyon
10. Sting – 185 milyon

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.