2020 yılında en çok Meksika’da gazeteci katledildi

Gazetecileri Koruma Komitesi, 2020 yılında en fazla gazeteci cinayetinin Meksika’da işlendiğini duyurdu: Meksika, basın özgürlüğü konusunda çok yönlü bir kriz yaşıyor. Son birkaç yılda durum giderek daha da kötüleşti.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), gazeteci cinayetleri ile ilgili son verileri paylaştı.

Guardian gazetesinin haberine göre, CPJ 2020’deki gazeteci cinayetlerinin ele alındığı rapor yayımladı.

Raporda, Meksika’nın 2020’de medya çalışanları için en tehlikeli ülke olduğu, yıl boyunca 9 gazetecinin cinayete kurban gittiği belirtildi.

ÖLDÜRÜLEN GAZETECİ SAYISI 120

Meksika’da son 10 günde 3 gazetecinin vurularak öldürüldüğü vurgulanan raporda, ülkede 2000 yılından bu yana öldürülen gazeteci sayısının 120’ye çıktığı kaydedildi. Raporda, gazeteci cinayetlerinin sadece savaş ve çatışma yaşanan ülkelerde görülmediğine de işaret edildi.

“SON BİRKAÇ YILDA DURUM DAHA DA KÖTÜLEŞTİ”

CPJ Meksika temsilcisi Jan-Albert Hootsen “Meksika, basın özgürlüğü konusunda çok yönlü bir kriz yaşıyor. Son birkaç yılda durum giderek daha da kötüleşti ve 2020 yılı Meksika’daki gazeteciler için korkunç şekilde sonuçlandı. Kriz esas olarak cezasızlıktan kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Meksika’dan sonra en çok gazeteci cinayetinin Afganistan ve Filipinler’de işlendiği, gazeteci cinayetlerine ilişkin davaların yüzde 90’ının sonuçlanmadığı vurgulandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.