14 gün kuralına uymayanlara para cezası

Sivas’ta yurt dışından geldikten sonra 14 gün evde kalma kuralına uymayan 3 kişiye 3 bin 150’şer lira idari para cezası uygulandı.

Sivas’ta, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında “14 gün kuralı”na uymayarak evlerinden çıkan 3 kişiye 3 bin 150’şer lira idari para cezası uygulandı.

Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, il merkezi ve ilçelerinde yapılan kontroller ve denetlemelerde, yurt dışından gelen 3 kişiye, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 14 gün boyunca evden çıkmamaları tebliğ edildi.

3 BİN LİRA PARA CEZASI VERİLDİ

İzin almadan adreslerinden ayrıldıkları tespit edilen söz konusu 3 kişiye, 3 bin 150’şer lira idari para cezası uygulandı.

Kocaeli’de yapılan denetimlerde ise, yurt dışından gelen ve 14 gün kuralına uymadığı tespit edilen 115 vatandaşa para cezası uygulandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, tüm dünyayı tehdit eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve yayılımını engellemek için Kocaeli’de de ciddi tedbirler alındığı ve uygulamaya konulduğu belirtildi.

Yurt dışından gelenlerin, 14 gün kuralına uymasının önemine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İlimiz genelinde yapılan denetimlerde, yurt dışından gelen 4 bin 200 kişiden, 14 gün kuralına uymayan, evde izolasyon kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 115 vatandaşımıza Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezaları uygulanmıştır. Tekrarı halinde Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. Koronovirüs riskine karşı vatandaşlarımızın hem kendi hem de sevdiklerinin sağlığı açısından ’14 gün kuralına’ harfiyen uymaları konusunda hassasiyet göstermeleri önemle rica olunur.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.