“12 Punto TRT Senaryo Günleri”nin etkinlik takvimi belli oldu

TRT’nin bu yıl 2’ncisini düzenleyeceği “12 Punto TRT Senaryo Günleri” 12-18 Temmuz tarihleri arasında, 10 farklı ülkeden katılımla 3 ayrı platformda düzenlenecek. Sinema sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla çevrimiçi eğitimler, TRT 2’den özel yayınlar ve Feriye’de gerçekleştirilecek “12 Punto TRT Senaryo Günleri” uluslararası alanda da büyük ses getirecek.

Sinema sektörüne yeni bir soluk kazandıran “12 Punto TRT Senaryo Günleri”, sinemacıları senaryo aşamasında destekleyerek, projelerinin geliştirilmesine katkı sağlarken; festival dolaşımı için alan açarak uluslararası ortak yapımcı bulmalarına da yardımcı oluyor. İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararlar kapsamında izleyicilerin sosyal mesafe kurallarına uygun olarak katılabileceği bu yılki etkinliklerde dünya sinemasının usta isimleri yer alacak.

Dünyanın en önemli sinemacılarından “çevrimiçi” söyleşi ve paneller

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl online gerçekleşecek 12 Punto toplantıları ve etkinlikleri, İngiltere, İsveç, Almanya, İtalya, Fransa, Çekya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Katar ve İran’dan dünyanın en önemli sinemacılarının katılımıyla düzenlenecek. 12 Punto’da bu yıl finale kalan 12 projenin katılacağı çevrimiçi toplantılarda ise senaryo, pazarlama ve promosyon alanlarından deneyimli isimler yer alacak.

blank

Bu yıl senaryo danışmanlarından; Almaya’nın en önemli film okulu olan Berlin Film Akademisi’nde ders veren Franz Rodenkirchen, önemli film festivallerine danışmanlık yapan Isabelle Fauvel ve Torino Film Lab’ın eğitim direktörü Eva Svenstedt Ward, 12 finalist proje ekibi ile senaryoları üzerine toplantılar gerçekleştirecek. Yapımcılığını yaptığı filmlerin dünyanın en önemli festivallerinde ödüller almasını sağlayan Stefano Tealdi ise proje ekipleri ile filmlerin pazarlama ve sunum süreçleri ile ilgili çalışacak.

12 Punto özel programları bu yıl TRT 2’de yayımlanacak

12-18 Temmuz tarihleri arasında TRT 2’de her akşam saat 19.30’da özel programlar yer alacak. “12 Punto Özel” programında senaryo geliştirme, film projesinin yatırımcılara ve fonlara sunulması üzerine masterclasslar, Türkiye’de sinema sektörünün önemli isimlerinin konuk olduğu bölümler, 12 Punto finalistleri ile röportajlar ve 12 Punto etkinlikleri ile ilgili gelişmeler yayımlanacak.
Senaryo danışmanlığında 20. yılını kutlayan, danışmanlık yaptığı filmlerle dünyanın en önemli film festivallerinde ödüller alan Franz Rodenkirchen’in Berlin’de verdiği senaryo geliştirme masterclassı 12-18 Temmuz tarihlerinde “12 Punto Özel” programında TRT 2’de ekranlara gelecek.

Dünyanın en önemli film pazarlama ve sunum danışmanlarından Stefano Tealdi’nin İtalya’nın Torino kentinde TRT 2’ye özel hazırladığı ve bir filmin yatırımcılara, fonlara nasıl anlatılması gerektiğine dair püf noktalarını anlattığı masterclass ise yine 12-18 Temmuz tarihlerinde TRT 2’de “12 Punto Özel” programında izleyenlere sunulacak.

Büyük ödül töreni Feriye’de

12 Punto kapsamında herkese açık masterclass, söyleşi ve paneller 14-17 Temmuz tarihleri arasında Feriye’de gerçekleştirilecek.

Senaryo geliştirme, film yönetmenliği, film yapımcılığı, uluslararası film fonları, film marketleri ve ortak yapımlarda satış ajanslarının rolü gibi konularda gerçekleştirilecek etkinliklere dair detaylar ise önümüzdeki günlerde www.trt12punto.com adresinde duyurulacak. 18 Temmuz Pazar akşamı Feriye’de düzenlenecek “12 Punto TRT Senaryo Günleri” kapanış ve ödül töreni ise TRT 2’de canlı yayınla ekranlara gelecek.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.