Beşiktaş ve Galatasaray maçı nefes kesti

Spor Toto Süper Lig’de 15. haftanın kapanış maçında Beşiktaş ile Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma Beşiktaş’ın 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Beşiktaş, dev derbide Galatasaray’ı konuk etti. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan mücadeleyi siyah-beyazlılar 2-1’lik skorla kazandı ve 2015’in son derbisinde 3 puanı hanesine yazdırdı. Son yıllarda derbi kazanmakta zorlanan Beşiktaş, böylece bu sezon hem Fenerbahçe, hem de Galatasaray’ı mağlup etmiş oldu.

Fernando Muslera’nın performansı ile yıldızlaştığı maçta Galatasaray, 54. dakikada kaleci Günay Güvenç’in büyük hatasında Wesley Sneijder’in golüyle öne geçti. Beşiktaş’ta 56. dakikada Mario Gomez ve 74. dakikada Gökhan Töre’nin golleri, galibiyeti getirdi.

Bu skorun ardından Beşiktaş puanını 35 yaptı ve ligin liderliğini geri aldı. Siyah-beyazlılar öte yandan, 10 maç sonra ligde G.Saray’ı mağlup etmiş oldu. Galatasaray ise lider Beşiktaş’ın 9 puan arkasında 26 puanla 4. sırada kaldı.

Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında Galatasaray evinde Akhisar Belediyespor’u konuk edecekken, Beşiktaş ise deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaşacak.

ŞENOL GÜNEŞ’TEN 2 DEĞİŞİKLİK GELDİ

Galatasaray’ı konuk eden Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, Portekiz’in Sporting Lizbon takımıyla oynadıkları maçın 11’inde iki değişiklik yaptı.

Güneş, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı ve deplasmanda 3-1 mağlup olarak Avrupa’ya veda ettiği Sporting Lizbon karşılaşmasında ilk 11’de görev yapan, ancak sakatlığı sebebiyle bu maçın kadrosunda yer almayan kaleci Tolga Zengin’in yanı sıra Dusko Tosic’in yerine, Günay Güvenç ve Ersan Adem Gülüm’e forma verdi.

Kaleyi Günay Güvenç’e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı 4’lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson’ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma’ya, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa’ya, sol kanatta ise Olcay Şahan’a görev verdi. Beşiktaş’ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Siyah-beyazlılarda, genç kaleci Hüseyin Yılmaz’ın yanı sıra Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Gökhan Töre, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun ise yedek soyundu.

TOLGA ZENGİN KADRODAN ÇIKARILDI

Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, sakatlığı sebebiyle derbi maçın kadrosunda yer almadı.

UEFA Avrupa Ligi’nde Sporting Lizbon ile oynanan maçta yediği goller nedeniyle siyah-beyazlı taraftarların tepkisini çeken 32 yaşındaki kaleci, sırtındaki ağrılar sebebiyle Galatasaray karşılaşmasının kadrosundan çıkarıldı.

Tolga Zengin, Beşiktaş’ın bu sezon yaptığı 20 resmi maça da ilk 11’de başlamış ve 90 dakika görev yapmıştı.

GÜNAY BU SEZON İLK KEZ KALEDE

Beşiktaşlı kaleci Günay Güvenç, bu sezon ilk kez bir resmi maçta görev yaptı.

Tolga Zengin’in sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarılması üzerine teknik direktör Şenol Güneş, Galatasaray karşısında kaleyi 24 yaşındaki eldivene emanet etti.

Geride kalan sezon ligde 10 karşılaşmada oynayan Günay Güvenç, siyah-beyazlı ekibin Kadıköy’de Fenerbahçe’ye 1-0 yenildiği mücadelenin ikinci yarısında, Türk Telekom Arena’da Galatasaray’a 2-0 kaybedilen maçta ise 90 dakika görev yapmıştı.

Bu arada karşılaşma öncesi ısınmaya çıkan ilk futbolculardan biri olan Günay Güvenç’e, Beşiktaş taraftarı sevgi gösterilerinde bulundu.

ERSAN İLK 11’DE, GÖKHAN TÖRE KULÜBEDE BAŞLADI

Beşiktaş’ta sakatlıktan çıkan iki futbolcudan Ersan Adem Gülüm, derbide ilk 11’de görev yaparken, Gökhan Töre ise yedekler arasında oturdu.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı sebebiyle son 3 resmi maçta forma giyemeyen Ersan Adem Gülüm, Galatasaray derbisiyle yeşil sahalara geri döndü.

Ersan Adem Gülüm’ün yokluğunda bu sezon lig ve Avrupa’da 4 maç yapan Beşiktaş, bu karşılaşmalarda birer galibiyet ve beraberliğin yanı sıra 2 yenilgi aldı. Siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda kalesinde 9 gole engel olamadı.

Beşiktaş’ta sakatlığı geçen ve son iki antrenmanda takımla çalışan Gökhan Töre’yi, teknik direktör Şenol Güneş yedekler arasında oturttu.

DENİZLİ ASTANA 11’İNİ BOZMADI

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasındaki derbi karşılaşmasında Beşiktaş’a konuk olan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son oynadığı Astana maçının 11’i ile sahaya çıktı.

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Beşiktaş derbisinin kadrosunda, Kazak ekibi Astana ile Şampiyonlar Ligi’nde yapılan ve 1-1 beraberlikle tamamlanan müsabakanın 11’inde değişikliğe gitmedi.

Özellikle ön liberoda Selçuk İnan’ın yanında görev vereceği oyuncu konusunda arayış içinde olan Denizli, Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou’nun Astana karşılaşmasındaki performansından memnun kalması sonrası, bu mevkide de aradığı ismi bulmuş oldu.

Sarı-kırmızılı ekibin başında 4. resmi müsabakasına çıkan Denizli, ön liberoda Selçuk İnan ile Kasımpaşa karşısında Emre Çolak’a, Bursaspor önünde Jose Rodriguez’e, Astana maçında ise Aurelien Chedjou’ya görev vermişti.

GALATASARAY’DA 3 EKSİK VAR

Galatasaray’da sakatlıkları nedeniyle 3 oyuncusu Beşiktaş maçının kadrosuna giremedi.

Sakatlıkları devam eden Hamit Altıntop, Lionel Carole ve Jason Denayer, maç kadrosunda yer alamadı.

Ayrıca, Jem Paul Karacan ile Sinan Gümüş de 18 kişilik maç kadrosunda tercih edilmedi.

MAÇIN İLK TEHLİKELİ POZİSYONU SOSA’DAN

Karşılaşma çok tempolu başladı. Mücadelenin ilk dakikalarında orta sahaların da oyuna girmekte sıkıntı yaşamasıyla, deyim yerindeyse, ‘top bir o kalede, bir bu kalede’ durumu yaşandı. İki takım da ilk 10 dakikada karşılıklı korner vuruşları kullandı. Mücadelenin ilk tehlikeli vuruşu Jose Sosa’dan geldi.

5. dakikada İsmail Köybaşı’nın sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında top, Galatasaray savunmasında Chedjou’dan sekerek penaltı noktasına yakın bir noktada bulunan Jose Sosa’da kaldı. Sosa’nın sol ayağıyla yaptığı sert vuruşunda kaleci Fernando Muslera topu iki hamleyle kornere çeldi.

İSMAİL’İN VURUŞUNDA MUSLERA GOLE İZİN VERMEDİ

Beşiktaş ilk 10 dakikanın ardından oyunun kontrolünü tamamiyle eline geçirdi. Siyah-beyazlılarda özellikle Ricardo Quaresma ve Mario Gomez, Galatasaray defansını oldukça rahatsız ederken, bir türlü ağları sarsamadı. Maçın 2. tehlikeli pozisyonu, İsmail Köybaşı ile geldi.

26. dakikada Ricardo Quaresma’nın rakip ceza alanı yayı üzerinden gönderdiği ara pasa hareketlenen İsmail Köybaşı’nın, sol ayağıyla kaleye gönderdiği yerden şutunda kaleci Fernando Muslera, açıyı da kapatarak topu ayaklarıyla ceza alanının dışına gönderdi.

BURAK YILMAZ SAKATLANDI, UMUT BULUT OYUNDA

Sarı-kırmızılı takımın golcüsü Burak Yılmaz, 34. dakikada adalesinde bir sakatlık olduğu için topu dışarı gönderdi. Kenara değişiklik işareti yapan Burak Yılmaz kendini yere bıraktı.

Burak Yılmaz’ın devam edemeyeceğini bildirmesinin ardından kenarda ısınan Umut Bulut hemen kulübeye gelerek formasını giydi ve Burak Yılmaz’ın yerine oyuna girdi. Burak’ın Salı günü MR’ının çekileceği öğrenildi.

İLK YARININ TARTIŞMASIZ YILDIZI: FERNANDO MUSLERA

Galatasaray ilk 45 dakika boyunca hücum organizasyonlarında başarılı bir görüntü çizemezken, Fernando Muslera performansı ile takımın ayakta kalan tek ismi oldu.

Uruguaylı file bekçisi, maçın ilk yarısında tam 5 kurtarış yaparken; bu sezon bir devrede en çok kutratış yaptığı mücadeleyi oynadı.

GÜNAY’DAN BÜYÜK HATA! SNEIJDER ORTA SAHADAN ATTI

Karşılaşmanın 2. yarısına Galatasaray daha istekli, daha önde basan, daha çok hücumu düşünen bir görüntüde başladı. Beşiktaş yarı alanında oyun kurmaya başlayan sarı-kırmızılılar, golü ise Günay’ın büyük hatasında buldu.

54. dakikada Selçuk İnan’ın savunma arkasına gönderdiği uzun pasa Wesley Sneijder hareketlendi. Beşiktaş kalecisi Günay Güvenç, orta yuvarlağa yakın bir noktadaki topa, kalesini terk ederek hamle yapmak istedi, ancak meşin yuvarlağı ıskaladı. Top Wesley Sneijder’in önünde kaldı ve Hollandalı yıldız, uzak mesafeden ağları sarstı.

GOLÜN HEMEN 2 DAKİKA SONRASI: MARIO GOMEZ

Galatasaray’da rakibe ciddi bir üstünlük kurmadan gelen gol oldukça büyük sevinç yaratırken, Beşiktaş’ın cevabı ise uzun süre geçmeden geldi.

56. dakikada Olcay Şahan’ın pasıyla topla buluşan Mario Gomez’in ceza alanı dışından, sol çaprazdan kaleye gönderdiği yerden sert şutunda top kale direği dibinden ağlarla buluştu ve Beşiktaş beraberliği yakaladı.

ÜST ÜSTE DEĞİŞİKLİKLER VE BEŞİKTAŞ KONTROLÜ ALDI

1-1’lik beraberliğin ardından iki takımda da üst üste değişiklikler geldi. Önce 60. dakikada Beşiktaş’ta Olcay Şahan oyundan çıkarken, yerine giren isim Kerim Frei oldu. 72. dakikada bu sefer Quaresma sahadan ayrıldı ve Gökhan Töre oyunu değiştirmek için oyuna dahil oldu. Galatasaray’da ise sürpriz bir değişiklik geldi ve 73. dakikada Yasin Öztekin’in yerine Tarık Çamdal Denizli tarafından oyuna sürüldü.

Bu sırada 64. dakikada Beşiktaş tehlikeli bir pozisyon daha yakaladı. Oğuzhan Özyakup’un pasıyla rakip ceza alanı içerisinde sol çaprazda topla buluşan Kerim Frei’ın, uzak direğe yaptığı güzel kesme vuruşu, kaleci Fernando Muslera son anda parmaklarının ucuyla harika bir şekilde kornere çeldi.

GÖKHAN TÖRE OLİMPİYAT’I AYAĞA KALDIRDI!

Beşiktaş’ta 72. dakikada oyuna dahil olan Gökhan Töre, 74. dakikada takımını öne geçiren isim oldu.

Kerim Frei’ın rakip ceza alanı sağ yan çizgisine yakın bir noktadan ceza alanına gönderdiği orta Galatasaray savunmasında Semih Kaya’nın kafasından sekerek arka direkte Gökhan Töre’nin önünde kaldı. Gökhan, top yere inmeden sol ayağıyla sert bir vuruş yaparak yakın direkte topu ağlarla buluşturdu ve takımını öne geçirdi.

Beşiktaş bu gol sonrasında büyük bir sevinç yaşadı ve ilk golde hatası bulunan Günay Güvenç de, büyük bir rahatlama yaşadı.

Kalan dakikalarda iki takımın da cılız atakları golü getirmedi ve 2015 yılının son derbisinde Beşiktaş, 2-1’lik kritik bir galibiyet almayı başardı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.