Ünlü deprem bilimci Oğuz Gündoğdu vefat etti

Deprem uzmanı ve İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Beylikdüzü’nde rahatsızlığı dolayısıyla bir süredir tedavi gören ünlü deprem bilimci Dr. Oğuz Gündoğdu, 75 yaşında yaşamını yitirdi.

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü esi öğretim üyelisi olan Gündoğdu, Kuzey Anadolu Fay Hattı konusunda uzmanlığı ve 1999 Gölcük Depremi sırasında aktif çalışmalarıyla tanınmıştı.

Emekli olmasından sonra da Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanı olarak İstanbul depremine karşı bilgilendirme çalışmalarını sürdürmüştü.

Evli ve bir çocuk babası olan Gündoğdu’nun cenazesinin yarın (28 Mayıs Cumartesi) toprağa verilmesi bekleniyor.

AFAD’DAN BAŞSAĞLIĞI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da Oğuz Gündoğdu için başsağlığı mesajı yayımladı.

AFAD paylaşımında, “İstanbul Üniversitesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyesi deprem uzmanı, Dr. Oğuz GÜNDOĞDU aramızdan ayrılmıştır. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve bilim camiasına sabır ve başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.