Ukrayna’dan silah bırakan Rus askerlerine af ve para garantisi

Rusya ve Ukrayna arasında patlak veren savaşın 5. gününde Ukrayna’dan stratejik bir savaş hamlesi geldi. Rus ordusunda olup da mecburen Putin’in işgal emrine uymak zorunda kalan askerlere teslim olup silah bırakmaları halinde af ve para garantisi verildi. Ukrayna, bu kapsamda çatışmaya girmemeyi tercih eden Rus askerlerine 5 milyon ruble para desteği ve özgürlüklerini vermeyi taahhüt etti. 5 milyon ruble Türkiye’deki döviz kuru üzerinden hesaplandığında 45 bin 871 dolara denk geliyor.

Ağır ekonomik sorunlarla boğuşan Rusya, ülkedeki ekonomik krizi perdelemek adına Ukrayna’ya savaş ilan ederek iç kamuoyundaki dikkatin başka yöne çekilmesini sağladı. Pandemi döneminde dolar karşısında adeta eriyen ruble ülkede yaşayan halkın ekonomik dengesini iyiden iyiye bozdu. Bugün bir ruble Türk lirası cinsinden 13 kuruşa denk geliyor. Ukrayna, Rus ordusunda görev yapıp Putin’in savaş emrine zoraki olarak boyun eğen Rus askerlerine yönelik stratejik bir hamlede bulundu.

SİLAH BIRAKAN RUS ASKERİNE AF VE PARA YARDIMI GARANTİSİ

Ukrayna Savunma Bakanlığı, silah bırakan Rus askerlerine özgürlük ve 5 milyon ruble para yardımı garantisi verdi.

Rusya’nın Ukrayna’da ilerleyişi devam ederken, Ukrayna Savunma Bakanlığı silah bırakan Rus askerlerine özgürlük ve para yardımı garantisi verdi. Savunma Bakanı Aleksey Reznikov yaptığı açıklamada, “Rus asker, seni topraklarımıza ölmeye ve öldürmeye gönderdiler. Suç sayılan emirleri yerine getirme. Eğer silahını bırakırsan size af ve 5 milyon ruble (yaklaşık 645 bin TL) garantisi veriyoruz. İşgale devam edenlere merhamet edilmeyecek” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.