Uğur Şahin ve Özlem Türeci, 25. Alman Gelecek Ödülü’nün sahibi oldu

Koronovirüs aşısını geliştiren bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, 25. Alman Gelecek Ödülü’nün sahibi oldu.

Bu yıl 25’incisi verilen Alman Gelecek Ödülü, Kovid-19 aşısını geliştiren BioNTech kurucularının oldu.

Almanya Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada; Frank-Walter Steinmeier’in 250 bin avro değerindeki ödülü Berlin’de BioNTech şirketi kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci ile Christoph Huber ve Katalin Kariko’ya takdim ettiği ifade edildi.

VİRÜSE KARŞI AŞI GELİŞTİREN İLK KİŞİLER

Açıklamada, bilim insanları ekibinin, mRNA üzerinde yıllarca süren araştırmalara ve Kovid-19’un katlanarak yayılacağına dair ön görüye dayanarak virüse karşı aşı geliştiren ilk kişiler oldukları vurgulandı.

“DÜNYA ÇAPINDA MİLYONLARCA İNSANIN HAYATINI KURTARDILAR”

Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Anja Karliczek, ödüle ilişkin yaptığı açıklamada, BioNTech’in pandemide elde ettiği başarının çığır açıcı ve ilham verici olduğunu belirterek, “Güvenli ve etkili bir aşının geliştirilmesiyle BioNTech araştırmacıları dünya çapında milyonlarca insanın hayatını kurtardı ve onların ciddi hastalıklardan korunmasına katkıda bulundu. Böylece BioNTech, bir yıl içinde Kovid-19 pandemisine karşı mücadelede bir dönüm noktası oluşturdu. Bu başarıya, uzun yıllara dayanan araştırma fonumuzla katkıda bulunabildiğimiz için gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Almanya’da Cumhurbaşkanı, seçkin araştırma ve geliştirme projelerini Alman Gelecek Ödülü ile onurlandırıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.