Türkiye’nin müzik kanalı TRT Müzik 11 yaşında

Yayın hayatına başladığı 16 Kasım 2009’dan bu yana Türkiye’nin müzikal zenginliğini ekranlara yansıtmayı amaç edinen TRT Müzik tam 11 yıldır “7 gün 24 saat kesintisiz müzik” diyerek müzikseverlerin yanında olmuştur.

Emeğini müziğe adamış müzisyenlerden, kalbini müziğe açmış amatörlere kadar tüm müzik sevdalılarına alan yaratan, engelli sanatçılarımızın hayalini gerçekleştiren, genç sanatçılarla müziğe yeni bir soluk kazandıran, Anadolu’nun yerel sanatçılarını ve renkli zenginliğini ekranlara taşıyan TRT Müzik, 16 Kasım Pazartesi günü 11. yılını kutlayacak.

TRT Müzik Kanalı, Türk Halk Müziği’nden Türk Sanat Müziği’ne, poptan caza, tasavvuftan etnik müziğe kadar müziğin her türüne yer vererek herkesi müzik çatısı altında buluşturmayı başarmıştır. Balkanlar’dan Rumeli’ye Türk müziğinin izini sürmüş, gönül coğrafyamızda yer eden şarkıları ekranlara taşımıştır. Dünya müziğinden seçkilere de yer vererek dünyaca ünlü isimleri müzikseverle buluşturmuştur. 11 yıllık yolculuğunda uluslararası müzik organizasyonlarına katılmış, müziğe sevdalı gönüllere kulak vermiş, gençlerin ilk sahne deneyimlerini desteklemiş, Türk müziğini yaşatmayı ve gençlere ulaştırmayı hedeflemiş, gizli kalmış şarkıları gün yüzüne çıkarmış, aramızdan ayrılan sanatçılara özel programlar yapmış, yerel sanatçıları tanıtmış, müziği hayatın parçası yapan herkesin yuvası olmuştur. Türk müziğini gençlere ulaştıracak konserler serisine imza atmıştır.
Kayıp şarkıların izini süren özgün programlardan etkileyici konserlere, etkileyici konserlerden kaliteli müzik programlarına, kaliteli müzik programlarından en unutulmaz belgesellere kadar birçok program TRT Müzik ekranından yansırken, kanalımızın öncelikli amacı her daim Türk müziğine katkı sağlamak olmuştur. Bu toprakların binlerce yıllık müzik zenginliği, her yaş gurubundan müziksevere TRT Müzik ile ulaşmıştır.

TRT Müzik’in 11. yılını kutlayacağı 16 Kasım Pazartesi günü tüm programlar özel içeriklerle ekranlara gelecek. Ayrıca;

Saat 20.00’de izleyici ile buluşacak olan “Türkü Yolu” programında Anadolu’nun sesi olmuş türküler Orhan Hakalmaz’ın sesi ile buluşup türkü severlere ulaşacak.

Saat 22.00’de ekranlara gelecek olan “Sınırsız Ezgiler” programı evrensel bir dinleti sunacak. Züleyha Ortak, Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası ile etkileyici bir müzik ziyafeti TRT Müzik izleyicilerini bekliyor!

Saat 23.15’te yayınlanacak olan “Emel Sayın Sizlerle” programıysa tüm izleyenlerine nostaljik duygular yaşatacak. Selami Şahin ve Emel Sayın’dan tadına doyulmaz düetler kalplere dokunacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.