TFF Başkanı Büyükekşi’den Hakem Meler’e yapılan saldırıya tepki! Olaya karışan herkes bedelini ödeyecek

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Koca, Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler’e sahanın içinde yumruk attı. TFF Başkanı Büyükekşi, Koca’nın hakem Meler’e yumruklu saldırısına “Utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya karışan herkes bunun bedelini ödeyecek.” diyerek tepki gösterdi.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler’e saldırdı. Yumruğun etkisiyle yere düşen Halil Umut Meler’in yüzüne tekme attı. Saldırının ardından hakem Halil Umut Meler’in sol gözü şişti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Koca’nın hakem Meler’e yumruklu saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Büyükekşi, “Utanç dolu bir yumruk atıldı. Bu olaya karışan herkes bunun bedelini ödeyecek. Her fırsatta hakemleri hedef gösteren, bunu yaparken de bu işin sonunun nereye gidebileceğini hesap edemeyen herkes bu olayı enine boyuna düşünsün.” dedi.

Büyükekşi’nin açıklamaları şu şekilde:

“Riva’da toplantıdaydık olayı alır almaz TFF yönetimini acil toplantıya çağırdım, daha merkezi olmasından dolayı Levent’teki binamıza gidiyoruz. Her fırsatta hakemleri hedef gösteren bunu yaparken de işin sonunun nerelere geleceğini hesap etmeyen herkes bu gece olanları enine boyuna iyice düşünsün. Kulüp başkanları, taraftarlar iyice bir düşünsün. Bunları görsün herkes iyi düşünsün. Bu gece Türk futboluna utanç dolu bir yumruk atıldı. Olaya karışan herkes bedelini ödeyecek. Kimsenin kimseye özellikle bir hakeme böyle yapamaz. Bunu kabul etmiyoruz. Gerçekten çok üzüntülüyüm. Hiç kimsenin bir hakemlere böyle davranmaya hakkı yok. Alacağımız karart çok sert olacak ve bedelini ödeyecek. Hakemler şamar oğlanı değil. Hakem camiamıza geçmiş olsun. Az sonra kutlanacağız. Detayları açıklamaları kamuoyuna duyuracağız.”

TUNÇ: SORUMLULUĞU BULUNANLAR HAKKINDA GEREKLİ ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Maç sonu yaşanan olayların ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MKE Ankaragücü-Rizespor müsabakasının bitiminde hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırıya ilişkin gerekli adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

YERLİKAYA: SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise saldırının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

“MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının sonunda hakem Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Barışın ve dostluğun zemini olan yeşil sahalarımızda bu tür olaylar kabul edilemez. Yaşanan bu üzücü olayın takipçisiyiz. Türk hakemliğini yurt dışında da başarıyla temsil eden hakemimiz Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum”

ERDOĞAN: TÜRK SPORUNUN İÇİNDE BARINMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin “Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz.” dedi.

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler’e saha içinde yumruk attı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.