Tehlikeli madde taşıyan uçak Yunanistan’da düştü: 8 ölü

Ukrayna’ya ait içinde 11,5 ton patlayıcı madde olan kargo uçağı Yunanistan’da düştü. Sırbistan Savunma Bakanlığı, uçaktaki 8 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) – Ukraynalı bir firmaya ait Antonov An-12 tipi kargo nakliye uçağı Yunanistan’ın kuzeyinde düştü.

Yunan Devlet Ajansı AMNA’nın haberine göre,”tehlikeli madde” taşıyan uçak Yunanistan’ın kuzeyinde Kavala’ya düştü. Görgü tanıkları kazanın ardından şiddetli patlamalar meydana geldiğini belirtti.

Alınan bilgiye göre Sırbistan’dan Ürdün’e giden uçak acil iniş talebinde bulunduğu, ancak buna fırsat bulamadan, alev alarak Yunanistan’ın Kavala yakınlarında düştüğü kaydedildi.

Sırbistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre uçaktaki 8 mürettebat hayatını kaybetti. Kargo uçağının, bir Sırp şirketin sağladığı ticari amaçlı 11 buçuk ton patlayıcı madde taşıdığı ifade edildi.

Yetkililer kaza yerinin 2 kilometre yarıçapında yaşayanlardan da evde kalmalarını ve maske takmalarını istedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.