Taksim saldırısından kurtulan İtalyan turist yaşadıklarını anlattı

İstanbul’un göbeğinde dün gerçekleşen patlamanın terör saldırısı olduğu belirlenirken patlamaya tanıklık eden İtalyan turist Massimo D’Angelo, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Yüzlerce insanın koşup bağırdığını hatırlayan D’Angelo, “Gerisi bulanık, bundan sonra hiçbir şey hatırlamıyorum” dedi. Hayatında hiç bu kadar hızlı koşmadığını söyleyen D’Angelo, birkaç dakika ile kurtulduğunu dile getirdi.

Türkiye’yi yasa boğan Beyoğlu saldırısının faili gece düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı. 3 aileden 6 canın hayattan koparıldığı, 2’si ağır 81 kişinin yaralandığı İstiklal Caddesi’ndeki saldırının failinin gözaltına alındığı anlar ortaya çıktı. Öte yandan İstanbul Emniyeti saldırganın kimliğini ve uyruğunu açıkladı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde dün meydana gelen patlamaya tanıklık eden 30 yaşındaki İtalyan turist Massimo D’Angelo, İngiliz Mirror gazetesine yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Massimo D’Angelo, dün İstanbul’un en kalabalık caddelerinden birinde yaşanan patlamanın ardından “binlerce olmasa da yüzlerce insanın koşup bağırdığını hatırlıyorum” dedi.

Loughborough Üniversitesi Doktora adayı D’Angelo, güneşli harika bir sonbahar gününün “kabusa dönüştüğünü” söyledi.

“GERİSİ BULANIK, BUNDAN SONRA HİÇBİR ŞEY HATIRLAMIYORUM”

İtalyan D’Angelo, “Arkadaşlarımla birlikteydim, bir müzeye gitmiştik ve bir kahve içmeye karar verdik. Taksim Meydanı’ndan Galata’ya yürüyorduk ve İstiklal’den geçmemiz gerekiyordu. Aniden patlama sesi duyduk, sonra etraf sessizleşti. Sanırım herkes birkaç saniye neler yaşandığını anlamaya çalıştı, bu birkaç saniye sürdü. Sonra barut gibi bir şeyin yandığını düşündüm, kokuyu hatırlıyorum çok garipti.

“Binlerce olmasa da yüzlerce insanın koşuşturup bağırdığını” söyleyen D’Angelo, “Gerisi bulanık, bundan sonra hiçbir şey hatırlamıyorum. Sahil tarafından doğru inmeye başladım çünkü bunun daha güvenli olacağını düşündüm.” dedi.

“HAYATIMDA HİÇ BU KADAR HIZLI KOŞMADIM”

Hayatında hiç bu kadar hızlı koşmadığını söyleyen D’Angelo, “Bazı masaların altına saklanmaya çalışan insanları gördüm, bu beni çok korkuttu. Başka bombalar varsa ne yapmalıyız diye düşündüm, gerçekten bilmiyordum. Yani, şanslıyım ki bu ilkti ve umarım son kez olur.” ifadelerini kullandı.

Patlamanın ardından şehrin her yerinden gelen ambulans, polis, helikopter sesleri duyduğunu belirten D’Angelo, “Abartmıyorum, sadece birkaç dakikalık fark vardı. Bu yüzden kurtulmuş gibi hissediyorum.” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.