Süper Lig’e yükselen son takım İstanbulspor oldu

Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Royal Hastanesi Bandırmaspor’u 2-1 yenen İstanbulspor, Spor Toto Süper Lig’e yükselen 3. ve son takım oldu.

KOCAELİ (İGFA) – MKE Ankaragücü ile Bereket Sigorta Ümraniyespor’un ardında Süper Lig’e çıkan son takım İstanbulspor oldu.

Dev finalde Royal Hastanesi Bandırmaspor ile İstanbulspor kozlarını paylaştı.

İstanbulspor, Spor Toto 1.Lig play-off final maçında Royal Hastanesi Bandırmaspor’u İbrahim Yılmaz’ın 33 ve 45+9. dakikalarda attığı gollerle 2-1 mağlup ederek Süper Lig biletini aldı.

Bandırmaspor’un tek golünü Philippe Keny 45+3’te penaltıdan kaydetti.

Ligin normal sezonunu 4. sırada tamamlayan İstanbulspor, yarı finalde Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile final için karşı karşıya geldi. Deplasmandaki karşılaşmayı 4-2 kazanan İstanbulspor, evindeki ikinci maçta rakibine 1-0 yenilmesine rağmen adını finale yazdırdı.

Süper Lig’de son olarak 2004-2005’te yer alan İstanbulspor, 23 sezon mücadele ettiği ligde 756 maça 237 galibiyet, 229 beraberlik ve 290 yenilgi yaşadı.

2004-2005 sezonunda 17. sırada yer alarak Süper Lig’den düşen İstanbulspor, TFF 3. Lig’e kadar geriledi. 5 sezon TFF 3. Lig’de mücadele eden İstanbulspor, 2017-2018’de Spor Toto 1. Lig’e kadar yükseldi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.