Sting: Hayat ve müziği kutlayacağız

Paris’te gerçekleştirilen saldırılarda 89 kişinin hayatını kaybettiği Bataclan konser salonu, tam bir yıl sonra Sting konseriyle kapılarını açıyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te 13 Kasım 2015’te gerçekleştirilen saldırılarda en fazla can kaybının yaşandığı yer Bataclan konser salonu olmuştu. Eagles of Death Metal’in konseri sırasında Bataclan’a girerek etrafa ateş açan saldırganlar 89 kişiyi öldürmüştü.

Saldırıdan üç ay sonra özel bir konser için U2 ve Eagles of Death Metal’i ağırlayan Bataclan, kapılarını yeniden açmak için gün saymaya başladı. Saldırının birinci yıldönümünde açılacak Bataclan’da sahne alacak ilk isimse İngiliz müzisyen Sting.

Sting: Hayat ve müziği kutlayacağız

İnternet sitesi üzerinden bir açıklama yapan Sting, ‘Bataclan’ın açılışında yerine getirecekleri iki görevleri olduğunu’ söyleyip devam etti: “İlki bir yıl önceki saldırıda hayatını kaybedenleri anmak ve onurlandırmak. İkincisi de bu tarihi konser salonunun temsil ettiği hayat ve müziği kutlamak.” Sting’in ardından 16 Kasım’da İngiliz müzisyen Pete Doherty ve 18 Kasım’da Super Etoile de Dakar isimli grubuyla birlikte Senegalli şarkıcı Youssou N’Dour sahne alacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.