Starlink uyduları Gazze’ye gidiyor! Elon Musk duyurdu

İsrail, BM’nin ateşkes kararının arkasından Gazze’ye gece boyu çok ağır bombardıman gerçekleştirdi. Gazze Şeridi’ndeki 2,3 milyon insanın birbirleriyle ve dış dünyayla iletişimleri tamamen kesildi. Teknoloji devlerinden biri olan Elon Musk internet hizmeti sağlayan Starlink uydularını Gazze’ye göndereceğini duyurdu. Musk, “Starlink, Gazze’deki uluslararası kabul görmüş yardım kuruluşlarıyla bağlantıyı destekleyecektir” ifadelerine yer verdi.

ABD’de Demokrat Kongre üyesi Alexandria Ocasio-Cortez’in twitter platformundaki “Yaklaşık 2,2 milyonluk bir nüfusla tüm iletişimin kesilmesi kabul edilemez. Gazeteciler, sağlık çalışanları, insani yardım çabaları ve masumlar tehlike altındadır. Böyle bir eylemin nasıl savunulabileceğini bilmiyorum.

Amerika Birleşik Devletleri tarihsel olarak bu uygulamayı kınamıştır” mesajının altına yorum yapan Musk, Starlink’in Gazze’deki bağlantıyı destekleyeceğini duyurdu.

‘YARDIM GRUPLARINI DESTEKLEYECEĞİZ’
Musk ayrıca, “Gazze bombardıman altında, internet ve telekomünikasyon kesilmiş durumda. Acilen StarLink’e ihtiyaçları var” mesajıyla paylaşılan bir çağrıya “BM ve diğer uluslararası kabul görmüş yardım gruplarını destekleyeceğiz” şeklinde yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?
Birleşmiş Milletler Filistin İnsani İşler Koordinatörü Lynn Hastings, “Yoğun bombardıman nedeniyle Gazze’nin dış dünya ile bağlantısı kesildi. Savaşların kuralları vardır. Siviller korunmalı” ifadesini kullandı.

Bunun üzerine İsrail, telefon ve internet hatlarının tamamen kesildiği abluka altındaki Gazze Şeridi’ne hava, deniz ve karadan saldırılara devam ediyor. Gazze’ye düzenlenen saldırılar sonucu farklı noktalardan dumanlar yükseldi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, ABD ve İsrail’in muhalefetine rağmen Gazze’de acil insani ateşkes çağrısında bulunan karar tasarısını 120 ülkenin oyuyla kabul etti. Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby ise, ABD’nin İsrail için “kırmızı çizgiler çekmeyeceğini” söyleyerek İsrail’in askeri harekâtına verdikleri desteği vurguladı.

Öte yandan İsrail ordusu, gece boyunca, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde 150 yerin hava saldırılarıyla vurulduğunu bildirdi.

 

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.