Squid Game Google aramalarda Sadakatsiz’i geride bıraktı

Netflix’te yayınlanan Güney Kore dizisi Squid Game, dijital platformlarda ses getirdiği kadar Google’da da ilgiyi üzerine çekti. Dizi Google’un en çok aranan kelimeler listesinde Doctor Foster dizisinden uyarlanan Sadakatsiz’i geride bıraktı.

Google trendlerde en çok aranan isimler, diziler ve konular belli oldu.

Google, her yıl sonunda düzenli olarak açıkladığı arama trendlerinin sonuçlarını paylaştı. Buna göre 2021’de Türkiye’de en çok Eğitim Bilişim Ağı’na giriş yapmak için kullanılan “EBA giriş” kelimesi arandı. Onu Netflix’in popüler dizisi Squid Game izledi.

Google’a göre Türkiye’de 2021’de en çok aranan ilk 5 kelime şu şekilde sıralanıyor:

EBA giriş

Squid Game

AÖL

Mesut Özil

Elmalı Davası

Google’da en çok aranan ilk beş isim ise şunlardı:

Mesut Özil

Ebrar Karakurt

Mahmut Özer

Burak Elmas

İrfan Can Kahveci

Google’da yapılan aramalara göre en popüler beş dizi şu şekilde sıralandı:

Squid Game

Sadakatsiz

Aşk Mantık İntikam

Masumiyet

Yargı

Pandemi ve trendler

Google aramalarında pandeminin etkisini takip etmek mümkün. Arama sonuçları analizine göre Google’a en çok sorulan ‘nasıl?’ sorularında ‘HES kodu nasıl alınır?’ ilk sırada. Onu aşı randevusunun ve aşı kartının nasıl alınacağı soruları izliyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.