ŞOK! Putin’den nükleer tehdit

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya’nın nükleer silahlı güçlerini alarma geçirdi. Buna gerekçe olarak ise, NATO ülkelerinin uyguladığı ekonomi yaptırımlarını gösterdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “caydırıcı güçlerini‘‘ alarm durumuna geçirdiğini açıkladı. Pazar günü televizyonda bir açıklama yapan Putin, Savunma Bakanı’na Rus ordusunun caydırıcı güçlerini savaşa hazır hale getirmesi için talimat verdiğini söyledi.

Rusya’da caydırıcı güç olarak ülkeye yapılacak bir saldırı anında caydırıcı gücü olan birlikler kastediliyor. Bu birliklerde balistik raketlerin yanında Atom silahları da bulunuyor.

Putin, öncü NATO ülkelerinin liderlerinin Rusya’ya karşı ‘agresif’ açıklamalar yaptığını belirterek, “Gördüğünüz gibi batılı ülkelerin dostça olmayan tedbirleri sadece ekonomik değil. Herkesin bildiği yasadışı yaptırımları kastediyorum‘‘ şeklinde konuştu.

NATO ülkelerinin, ekonomi yaptırımlara SWIFT’i eklemesi, başta Almanya olmak üzere Hollanda ve Fransa’nın Ukrayna’ya silah yardımı yapacağını açıklaması savaşta yeni bir aşamaya geçilmesine yol açmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.