Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna topraklarındaki durum “savaş”a dönüştü

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatında dördüncü güne girilirken, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna topraklarındaki durumun “savaş”a dönüştüğünü ve Montrö Sözleşmesi’nin “bütün hükümlerini şeffaf bir şekilde uygulayacaklarını” söyledi.

Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatı ile Ukrayna’ya yönelik başlatılan işgal girişiminde dördüncü güne girildi. Ukrayna’nın Donbas şehrine yönelik başlatılan ve Rus ordusunun hızla ilerleyişi sonrası Kiev’e kadar ulaşan işgal girişimi sonrası bölgeden çatışma haberleri ve çok sayıda patlama sesi geliyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, Ukrayna ile Rusya arasındaki görüşmelerin ateşkesle neticelenmesi temennisinde bulundu. 870 Türk vatandaşını otobüslerle Polonya’ya getirdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, 6 bin 500 civarında tahliye edilmek istenen vatandaşın olduğunu söyledi.

MONTRÖ AÇIKLAMASI

Kiev başta olmak üzere bazı şehirlerde sokak çatışmaları olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Bazı şehirlerden şu anda vatandaşlarımızı çıkarmaya çalışmak oldukça riskli” dedi.

Çavuşoğlu, Ukrayna topraklarındaki durumun “savaş”a dönüştüğünü ve Montrö Sözleşmesi’nin “bütün hükümlerini şeffaf bir şekilde uygulayacaklarını” söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.