Telegram kurucusu Pavel Durov: Geçici kısıtlamadan vazgeçtik

Telegram kurucusu Pavel Durov, geçici olarak Rusya ve Ukrayna’da Telegram kanalarının çalışmalarını kısıtlayabileceklerini belirtti. Durov daha sonra bu kararından vazgeçtiğini duyurdu.

Rusya merkezli mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, “Telegram kanallar sıkça Ukrayna olaylarıyla ilgili doğrulanmamış bilgi kaynağı haline geliyor. Tüm paylaşımların doğruluğunu kontrol etmek için fiziksel imkanlara sahip değiliz” açıklamasını yaptı.

Rusya ve Ukraynalı kullanıcılara, halihazırda Telegram üzerinden yayılan her türlü bilgilere şüpheyle yaklaşma çağrısında bulunan Durov, “Telegram’ın çatışmaları daha da kötüleştiren ve etnik çatışmayı kışkırtan araç olarak kullanılmasını istemiyoruz” diye yazdı.

“Gerilimin tırmanması durumunda, çatışmada yer alan ülkelerde Telegram kanallarının çalışmalarını çatışma bitene kadar kısmen veya tamamen kısıtlama olasılığını değerlendireceğiz” diyen Durov, kullanıcılardan bunu yapmaması yönündeki çok sayıda çağrıdan sonra bu kararından vazgeçtiğini açıkladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.