ŞOK! Evde şahsi esrar yetiştirmek suç değil!

İtalya’da Yargıtay’ın şahsi kullanım için evde esrar yetiştirmenin suç olmadığına hükmetmesi kararı ‘tarihi hüküm’ olarak yorumlandı.

Napoli’de evinde iki esrar bitkisi bulunan 29 yaşındaki sanık, alt mahkeme tarafından bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 19 Aralık’ta Yargıtay, yetiştirme tekniği, bitki sayısı ve elde edilen ürün miktarına bakılarak sanığın bitkileri şahsi kullanım amaçlı yetiştirdiğinin anlaşılabileceği kararıyla “ev ortamında ve düşük miktarda” esrar yetiştirmenin suç teşkil etmediğine hükmetti.

Yargıtay’ın kararı İtalya basınında yankı uyandırırken, emsal niteliğindeki kararın esrar yetiştirilmesi ve kullanımını teşvik edici etkiye yol açabileceği gerekçesiyle eleştirilere de neden oldu.

“Hafif esrarın” yasallaşması taraftarı5 Yıldız Hareketi’nden Senatör Matteo Mantero ise Yargıtay kararını “tarihi bir hüküm” diye nitelendirerek, “hafif uyuşturucu tekelini mafyanın ellerine teslim eden bir çarpıklığın sona ereceğini” belirtti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.