ŞOK! ‘Cristiano Ronaldo normal şartlarda hapse girmeli’

Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo’nun vergi kaçakçılığıyla suçlandığı davada sürpriz gelişme…

El Mundo’nun haberine göre Ronaldo için suçlamada bulunulan tutarın çok yüksek olduğu belirtilirken, davayı gören hakim Ronaldo’nun tutuklu yargılanması gerektiği konusunda itiraz etti. Daha düşük miktarlarda vergi kaçırdığı iddiasıyla birçok kişinin tutuklu olarak yargılandığı belirtildi.

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Madrid’de forma giyen Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, vergi kaçırdığı iddiasıyla mahkemeye verilmişti. Madrid Savcılığı Mali Suçlar Dairesi, Ronaldo’nun Madrid’de ikametinin bulunduğu yer Pozuelo de Alcarcon ilçesine açılan davada Portekizli futbolcunun vergi kaçırdığını iddia ediyor.

‘TOPLAM 14.75 MİLYON EURO VERGİ KAÇIRDI’

İddianamede, Ronaldo’nun, 2011-2014 yılları arasındaki imaj gelirlerini eksik göstererek maliyeden toplam 14.75 milyon euro kaçırdığı belirtiliyor. 32 yaşındaki futbolcunun Real Madrid’e transfer olduğu 2010’da kurduğu bir şirket aracılığıyla, bilinçli bir şekilde vergi kaçırdığı öne sürülüyor.

Portekizli golcünün 2011’de 1.39 milyon, 2012’de 1.66 milyon, 2013’de 3.2 milyon ve 2014’de 8.5 milyon euro vergi kaçırdığı ve İspanyol yasalarına göre 1 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması gerektiği belirtilmişti.

Ronaldo’nun, Virgin Adaları ve İrlanda’da merkezleri bulunan şirketler aracılığıyla imaj gelirlerinin gerçek bedelini gizlediği de ifade edilmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.