Serinleme yöntemlerinize dikkat edin

Birçok soruna ve hastalığa neden olabilen terlemeye karşı doktorlar alınması gereken önlemlerin altını çiziyorlar.

Yaz sıcaklarının en çok hissedilmeye başlandığı şu günlerde aşırı terleme sağlık açısından birçok soruna ve hastalığa neden olabiliyor. Bu konuda uyarılarına dikkat çeken doktorlar alınması gereken önlemlerin altını çiziyorlar.

Özellikle de kadınların erkeklerden daha farklı bir anatomik yapıya sahip olduklarına dikkat çeken uzmanlar yaz dönemlerinde farklı hastalıklara kapılma risklerinin de kadınlarda daha çok ortaya çıktığını söylüyorlar.

Yaz mevsiminde kadınların en çok gördüğü ve şikayetçi olduğu hastalık ise mantar ve benzeri hastalıklardır. Bu hastalıkları çoğaltan ise bilgisizlik ve dikkatsizliktir.

Sıcak hava ve terleme ile birlikte kadının özellikle de genital bölgesinde bakteri ve virüsler erkeklerden çok daha fazla ve hızlı ürerler. Bu da aşırı kaşıntı, batma, yanma ve kötü koku ile birlikte sıcaklarda inanılmaz bir rahatsızlık verir. Kadınları olumsuz yönde etkilediğini söyleyen uzmanlar genital bölgenin nemli kalması sonucu bu tip mantarların ve enfeksiyonların ortaya çıktığını söylüyorlar. Bu riski sentetik çamaşırların ve giysilerin de tetiklendiği iddia ediliyor.

Bunların yanı sıra aşırı titizlik ve genital bölgeye gereğinden fazla temizlik de mantar oluşumunu olumlu yönde etkiliyor. Bazik sabunlar, deodorant, parfümlü kremler de genital bölgenin sağlığını tehdit edenler arasında.

Çok sık ve kimyasal maddelerle yıkamamak, bu tip temizleyicileri günde maksimum iki defa kullanmak, genital bölgeyi nemli ve ıslak bırakmamak ve su da gereğinden fazla kalmamak bu sıcaklarda alabileceğiniz önlemler arasındadır.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.