ŞOK! 80 Yaşında görünüyor ama sadece 4 yaşında

Şimdi tüm dünya Bayezid Hossain’in ‘tuhaf hikayesi’ni konuşuyor. Bayezid Hossain isimli Bangladeşli bu çocuk henüz 4 yaşında ancak ‘progeria’ isimli hastalığı sebebiyle 80 yaşındaymış gibi görünüyor. Bayezid Hossain, dünyada oldukça nadir görülen bir rahatsızlık olan erken yaşta yaşlanma hastalığıyla dünyaya geldi. 18 yaşındaki annesi Tripti Khatun, oğlunun 3 aylıkken tüm dişlerini çıkardığını, 3 yaşında ise ancak yürümeye başladığını söylüyor. Hastalığı sebebi ile cildi normalden 8 kat hızlı yaşlanan çocuğun beyni ise herhangi bir zarar görmüyor. Ancak şimdiden dişleri dökülüyor. Bilimin progeria hastalarına biçtiği ömür ise 13 yıl. 13 yaşına gelinceye kadar, bedenleri ‘yaşlılığın’ etkilerine dayanamıyor artık.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.