Sena Şener “İnsan Gelir İnsan Geçer”

“Bu albümün oluşumu 15 yaşında Çirkin Dünya’yı yazmamla başladı. Hayatla tanışmam, onu anlama çabalarım ve ondan çıkarımlarım, bu süreçte en çiğ haliyle şarkılara yansıdı.”

Son dönem alternatif müziğin en güçlü isimlerinden Sena Şener, kendine has vokal tekniği ve yazdığı şarkılarla, geniş kitlelerin yakından takibe aldığı bir isim oldu. Büyüleyici sesiyle, dinleyeni adeta hipnotize eden Şener, uzun süredir her detayıyla titizlikle ilgilendiği on şarkıdan oluşan ilk solo albümü “İnsan Gelir İnsan Geçer”i Pasaj Müzik etiketiyle yayınlandı.

Single olarak yayımlanmış olan “Bak Bana”, ”Ona”, “Sevmemeliyiz”, “Dostum Değil Uykular”ın haricinde “Çirkin Dünya”nın da yer aldığı albümdeki tüm şarkıların söz ve bestesi; dokuz şarkının da düzenlemesi Sena Şener’e ait.

blank

Kendimi aradığım, dünyayı sorguladığım, keşfetme süreci…

Genç müzisyen albümü için: “Kendimi aradığım, dünyayı sorguladığım bir keşfetme süreci oldu. Albüm boyunca şarkıların yanına şarkılara sığdıramadığım yazılarımı iliştirdim, şimdi çekmecemdeki kahverengi ve yeşil defter, temize çekilmiş olarak henüz tanışmadığım dostlarımla buluşmaya gidiyor.” açıklamasında bulundu.

Söze odaklı bir albüm oluğuna vurgu yapan Şener, kartonette her şarkıya özel bir not yazdı. İllüstratör Kaan Bağcı’nın şarkılara özel yaptığı çizimlerle görsel bir taraf kazanan albümde sürprizler bekliyor. Her çalışmasıyla müzik eleştirmenlerinden övgü dolu sözler alan, özgün stili ile kendi müzik kulvarını oluşturan Sena Şener’in bu ilk albümünde caz, blues, rock, türkü formu, folk gibi farklı esintiler bulmak mümkün.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.