Selami Şahin: Benden 30 yıl sonra ünlenen kişiler bile yok

Türk müziğinin efsane sesi Selami Şahin, geçtiğimiz hafta sonu KKTC’deki Concorde Luxury Otel’de sahne aldı.

Unutulmaz şarkılarıyla konuklarına müthiş bir gece yaşattı. 70 yaşındaki sanatçı, enerjisiyle herkesi kendisine hayran bıraktı.

Selami Şahin, şu açıklamaları yaptı: “52 yıldır sahnedeyim. Sahneye çıktığım her an sanki dünyaya yeniden gelmiş gibi oluyorum. Allah o gücü veriyor. Beni dinlemeye gelen insanları mutlu etmek için genellikle kendi bestelerimi okuyorum. Yıllar önce yaptığım şarkıların benimle beraber okunması beni çok mutlu ediyor. İnsan göründüğü yaştadır. Kendine bakacaksın. İçmek güzel içmesini biliyorsan, yemek güzel yemesini biliyorsan, yürüyeceğin yol güzelse arkadaş güzelse her şey güzel. Bir yere gelmek ama orada kalmak zor. Benden 30 yıl sonra ünlenen kişiler bile yok.” “Halkın sevgisiyle varım onlara sonsuz teşekkür ediyorum” diyen Şahin yeni albüm müjdesini de verdi. Şahin, “2 Mart’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde konserimiz var. CD’ler de çıkmış olacak. kapıya koyacaklar, alan alacak. Hayatımın en güzel 12 şarkısı diyebilirim” dedi. Usta sanatçı 16 yaşında sahneye “Sen Mevsimler Gibisin” şarkısıyla çıktığını söyledi: Bu şarkıyı okumayan kimse kalmadı. Emel Sayın, Gönül Akkor, Behiye Aksoy… Bu arada ünlü sanatçı genç kuşaklara da tavsiyede bulundu: “Türkiye’de sanatçıların yüzde 90’ı benim şarkılarımı okudu. Çok güzel bir parça olur benden ister ben o şarkıyı vermekten onur duyarım. Onlar bana alo dedikleri zaman zevkle şarkılarımı veriyorum. Eser kalıcı olmalı, yüzyıllar geçse de eser unutulmamalı. Bahçeye bakınca bütün renkleri güzeldir. Sanatçılardan ‘Şunu beğeniyorum bunu beğenmiyorum’ diyemem. Halk Aleyna Tilki’yi beğeniyorsa saygı duymak lazım. Her sanatçının kendine has bir okuma çizgisi var eleştiri yapmam.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.