Sedat Çatulay ”Sepetci” isimli yeni şarkısını dinleyicilerle buluşturdu

İlk olarak yayımladığı ”Stil Arabam” şarkısı ile dikkat çekerek kendine has projeler üretmeye devam edeceğinin sinyallerini veren Hip Hop sanatçısı Varhız, gerçek ismiyle Sedat Çatulay, ”Sepetci” isimli yeni şarkısını Warner Music Türkiye etiketiyle dinleyicilerle buluşturdu.

YouTube video

Küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgilenmeye ve şarkılar yazmaya başlayan İzmir Tepecikli olan Varhız, Sepetci şarkısı ile ”Roman Dili ve Edebiyatı” konseptinin açılışını yaptı.

Kendisi de aslen Roman olan ve Roman dilini şarkılarına yansıtmayı seven Varhız’ın Sepetci şarkısı, dünyaca ünlü perküsyon üstadı Memduh Akatay ve Türkiye Hip Hop dünyasının önemli isimlerinden Osmancello’nun prodüktörlüğünde hazırlandı.

Varhız, söz ve bestesi kendisine ait olan şarkıyla ilgili ise şu yorumu yapıyor: ” Bu şarkıda hem Romanların kendi aralarında bölündüğü sınıfları hem de çocukluğumun geçtiği mahalleyi anlatıyorum. Romanlar kendilerini Sepetçi, Danacı, Serezliler, Garangunlar ve daha birçok isimlerle adlandırırlar. Bu sınıflandırmalardaki herkes Roman kökenlidir fakat yaptıkları işler ile isimlendirilirler. Biz Danacıyız mesela. Danacıların bütün ailesi müzisyen olur. Danacılar müzik için doğdum derler. Eskiden geçimlerini sepet satarak sağlayan Romanlara Sepetçi denirmiş. Bu isim de oradan geliyor. Ben de doğduğum, büyüdüğüm, kültüründen beslendiğim kökenimden Roman Dili ve Edebiyatı konseptinde ilk olarak Sepetciler şarkımı yayımladım.Kapaktaki Ali abi, İzmir Tenekeli mahallesinden bir abimiz. Benim çocukluğum o adamlarla geçti, ben de bu şarkının kapağına Ali abiyi koymak istedim. Bakkal Mustafa, Volkan abi falan, hep bunların elinde geçti çocukluğum bu mahallede, hatırası var benim için. Roman Dili ve Edebiyatı konseptinin devamı da gelecek.”

Varhız’ın yeni şarkısı ”Sepetci” Warner Music Türkiye etiketiyle 31 Mart’tan itibaren tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.