“Saatleri Ayarlama Enstitüsü” oyunu The Guardian’da

Usta yazar Orhan Pamuk, geçtiğimiz sezon izleyip tam not verdiği ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ oyununa The Guardian’da yayımlanan öneri listesinde yer verdi.

Doğu ve batı, eski ve yeni, geleneksel ve modern kutupları arasında salınıp duran Ahmet Hamdi Tanpınar’ın zamansız eseri ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ eserinin tiyatro oyunu, Serkan Keskin’in performansıyla kapalı gişe sahnelenmeye devam ediyor. Oyun bu hafta Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un The Guardian Gazetesi’nde yayımlanan sanat önerilerinde yer aldı.

The Guardian’da yer alan habere göre, Pamuk “Tanpınar’ın hayranıyım. İstanbul’da gördüğüm ve bu akşam yeniden sahnede olan Saatleri Ayarlama Enstitüsü adlı romanı artık bir Penguin Modern Classics. Bize hayattaki başarısızlıklarını anlatan bir adamın rüya gibi anlatımı. Kısmen Türkiye Cumhuriyeti ve onun modern olma arzusuyla ilgili, bütün saatler Batı zamanını gösteriyor ama alegori oldukça belirsiz. Serdar Biliş’in yönettiği, Serkan Keskin’in onlarca rolde oynadığı tiyatro uyarlamasında tüm kötü kısımlar çıkarılmış. Kitaba göre üstün bir eser” ifadelerini kullandı.

Serdar Biliş’in uyarlayıp yönetmenliğini üstlendiği ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nün müziklerinde Tuluğ Tırpan imzası yer alıyor. Tiyatro ve sinema arasında hibrid bir dünyanın tasarlandığı oyunun görüntü yönetmenliğini Ahmet Sesigürgil, sahne ve dekor tasarımını ise Gamze Kuş üstleniyor.

Saatler Kolektif’in yapımını üstlendiği oyun 7 Kasım ve 17 Aralık’ta yeniden Zorlu PSM’de izleyicilerle buluşacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.