Rusya’nın saldırıları sonrası Ukrayna’da elektrik kesintileri

Rus saldırılarından zarar gören enerji şebekelerindeki arızalar nedeniyle Ukrayna’nın Kiev, Çernihiv, Çerkasi, Jitomir, Sumi, Harkiv ve Poltava kentlerinde acil elektrik kesintisi programına geçildi.

Rusya’nın, Ukrayna’ya saldırılarında yoğunlukla enerji şebekelerinin hedef alınması nedeniyle ülke zor günler yaşamaya başladı. Ukrayna elektrik şirketi Ukrenergo’dan yapılan açıklamada, aktif olan elektrik şebekelerindeki aşırı yoğunluk nedeniyle planlı elektrik kesintilerinden acil elektrik kesintilerine geçildiği duyuruldu. Buna göre Ukrayna’nın başkenti Kiev başta olmak üzere Çernihiv, Çerkasi, Jitomir, Sumi, Harkiv ve Poltava’da sabah 6’dan itibaren elektriklerin kesildiği belirtildi. Açıklamada saatlik kesintilerin günlük kesintiler şeklinde programlandığı belirtilirken, elektrik şirketi çalışanlarının sorunları gidermek için her gün 24 saat çalışma yürüttüğü ifade edildi.

Kurum ayrıca, Rusların roket saldırıları ve dron saldırıları nedeniyle şebekelerin zarar görmesinin ardından şebekeler üzerindeki yükü azaltmak, güç sisteminin sürekli dengelenmesini sağlamak ve tekrarlanan arızaları önlemek için bu tür kısıtlamalara ihtiyaç olduğunu hatırlattı. Ayrıca Ukrayna elektrik şirketi Ukrayna halkına ani elektrik kesintilerinde mağduriyet yaşanmaması için asansör kullanmamalarını tavsiye ederken, elektriklerin hangi bölgelere ulaştırılacağı konusunda bir liste yayınlamadı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.