Resul Dindar, Demet Akalın ile yaşadığı polemik hakkında açıklama yaptı

Artvin’in Arhavi ilçesinde düzenlenen festivalde sahne alan Resul Dindar ve Demet Akalın arasında gerginlik yaşandı. Demet Akalın’ın sahneye erken çıkmak istediğini söyleyen Resul Dindar, “Ben buranın çocuğuyum, ben Karadenizliyim müziğiyim, sen beni tanımıyorsun” deyince Demet Akalın sahneyi çıkarak tepki gösterdi. Dindar, yaşananlara dair açıklamada bulunarak “Tehditler ve hakaretler bana ve sahne ekibime yapılan büyük saygısızlıktır” ifadelerini kullandı.

YouTube video

Artvin’de düzenlenen festivalde konser veren Demet Akalın ve Resul Dindar arasında tartışma çıktı. Akalın’ın sahneye erken çıkmak istediğini öğrenen Dindar, “Ben buranın çocuğuyum, sen beni tanımıyorsun” diyerek tepki gösterdi. Resul’un sözlerine sinirlenen Akalın ise sahneye çıkarak sitem etti.

DEMET AKALIN SAHNEYE ERKEN ÇIKMAK İSTEDİ
Artvin’in Arhavi ilçesinde bu yıl 49’uncusu düzenlenen Uluslararası Arhavi Kültür ve Sanat Festivali 5. gününde düzenlenen konserde Karadeniz müziğinin güçlü ismi Resul Dindar ve ünlü şarkıcı Demet Akalın sahne aldı. Sahneye ilk önce Resul Dindar çıkarken sevilen şarkılarını sevenleriyle buluşturdu. Festival programı kapsamında saat 20.30-22.00 arasında Resul Dindar sahne aldı. Programa göre 22.00’de sahne alması gereken Akalın, konseri uzatan Dindar’a tepki gösterdi. Konser devam ederken görevlinin Resul Dindar’ın yanına gelerek kulağına bir şeyler fısıldamasının ardından Dindar, Demet Akalın’ın sahneyi kedisine devretmesini istediğini iddia etti.

‘BEN BURANIN ÇOCUĞUYUM, BENİ TANIMAMIŞSIN’
Mikrofonu alarak sahne önüne gelen Dindar, “Size çok güzel bir şey söyleyeceğim, ne kadar yakıştığına siz karar verin. Demet Akalın Hanımefendi 22.30’da çıkmak istiyormuş, eğer çıkmazsa gidecekmiş. Benim sahnemi erken bitirmemi istiyormuş yoksa gidecekmiş. Ben buranın çocuğuyum, ben Karadeniz müziğiyim. Sen beni tanımıyorsun, benim saatim on bir” dedi.

SAHNEYE GELEREK TEPKİ GÖSTERDİ
Dindar’ın konuşmalarının ardından sahneye çıkan Akalın, Dindar ile bir süre konuştuktan sonra sahneden indi. Daha sonra sonra Dindar bir müddet daha konsere devam edip inince, sahneye Akalın çıkarak sevenleriyle buluştu.

DİNDAR’DAN AÇIKLAMA: SAHNEME YAKIŞIKSIZ MÜDAHALELER YAPILDI
Dindar sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bu yıl 49.’su düzenlenen Uluslararası Arhavi Kültür Sanat Festivali programında 13 Ağustos pazar günü saat 20.30’da başlaması planlanan konserim, festival programının geç başlamasıyla 21.00’a alındı, akıştaki aksaklıklardan dolayı da 21.20’de sahneye çıkabildim ve durum Demet Akalın ekibiyle paylaşıldı, sahne başlangıç saatimizin organizasyonel sebeplerden sarktığı ve bu sebeple geç başladığımız söylendi. Buna rağmen daha bir saat sahne yapmışken saat 22.20 itibariyle sahnemi bitirmem gerektiği, 22.30’da Demet Akalın sahneye çıkmazsa, gideceği ve sahne almayacağı söylendi ve dakika dakika baskı yapıldı, olayı aynı olduğu şekilde mikrofondan da söyledim. Sahneyi uzatan ben değildim.

HENÜZ 1 SAAT OLMUŞKEN SAHNEMİ BİTİRMEM İSTENDİ
Henüz 1 saat olmuşken sahnemi bitirmem istendi. Ben de buna karşı doğal sahne süremi kullanmak istediğimi söyledim. Sahne anında ’in’ diye baskı yapılması, inmezsem farklı yaptırımlar uygulanacağının söylenmesi, tehditler ve hakaretler bana ve sahne ekibime yapılan büyük saygısızlıktır. Ben kimsenin yazdığı gibi sahne süremi uzatmadım aksine sahne sürem dolmadan erken bitirmemi isteyerek benim sahneme yakışıksız müdahaleler yapıldı. Ben de bana bildirilen tam saatinde sahneye çıkmak istedim. 20.00 itibariyle de kuliste sahne sıramı bekledim fakat bu tür büyük çaplı festivallerde program akışındaki sarkmalar olağandır. Bu sebepledir ki benden önce sahne alan ekibe ’Bitirin’ diye baskı yapmadım, yapmam, sahne sürelerinin bitmesini bekledim elbette. Benim için bu kadar kıymetli olan bir festivalde böyle bir olay yaşandığı için kendi adıma çok üzgünüm” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.