Reina, katliamına tepkiler çığ gibi büyüyor

Yeni yılın ilk saatlerinde Ortaköy Reina’deki vahşi katliama tepkiler çığ gibi büyüyor. Milyonlarca kişi teröre sessiz kalmazken dünyaca ünlü sanatçılar Enrique Iglesias ile Lindsay Lohan da kilometrelerce uzaktan acımızı paylaşarak ülkemiz için dua istedi.

YASEMİN ALLEN: Hepimizi yakar bu nefret… Küllerimizden en iyilerimizin, gerçek iyilerin doğması ümidiyle…

ENRIQUE IGLESIAS: Şarkıcı Enrique Iglesias 39 kişinin yaşamını yitirdiği Reina katliamına sessiz kalmadı. Hesabında Türkiye bayrağında bulunan ay-yıldızlı bir kalp paylaşan Iglesias, “Ne yazık ki, 2017 mutlu haberlerle başlamadı. Kalbim, dün geceki saldırıdan etkilenen Türkiye’de. Lütfen onlara sevginizi ve dualarınızı gönderin” ifadelerini kullandı.

LINDSAY LOHAN: Geçtiğimiz ekim ayında Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteynerleri ziyaret eden Lindsay Lohan şu açıklamayı yaptı: Bizler, şimdi Türkiye için dua edebilir miyiz? Ve bu sabah yine hepimiz, müttefik ülkelerde sıkıntı çeken mülteciler için ayağa kalkabilir miyiz?

KENAN DOĞULU:Yeni yıla yüreğimizi kor eden bu büyük acıyla başladık. Masum ve savunmasız insanlara yapılan bu acımasız saldırı bir vahşettir.

FAHRİYE EVCEN:Yaşama sevincimizin ve insanlığın geri geleceği bir yıl olsun hepimize… Işık dolu, umut dolu yarınlara…

ŞAHAN GÖKBAKAR: Bir yılbaşı günü, savunmasız masum insanları katleden terörü lanetliyorum… Ancak bir şeyi daha yüksek sesle kınamalıyız diye düşünüyorum. O da bu olaydan sonra sosyal medyada bolca ama baya bolca yer alan, “oh olsun, bunlara müstahak” minvalinde ahlaksızca, çirkin, insanlık dışı, vicdansızca yapılan yorumlar, atılan tweetler… Birilerinin ölümünden zevk alan insanlarla aynı ülkede yaşıyor olmak çok acı.

PASCAL NOUMA: Yılbaşında ailemle birlikte Fransa’daydım. Terör ne kadar İstanbul’u vurdu denilse de, aslında o gece bütün dünyayı vurdu. Olayın olduğu saatlerde Cannes’da bir gece kulübünde eğleniyorduk, ne zamanki Reina’da yaşananların haberi bize geldi, insanlar korkudan evlerine döndü. Etrafıma baktığımda sadece iki kişi kalmıştık. Söylemek istediğim şey su, bu alçak katiller sadece İstanbul’u değil hepimizi vurdu. Amaç dünyaya korku salmak, bugünler daha çok birlik beraberlik zamanı, zor da olsa iyi seneler bizimle olsun.

SİNAN AKÇIL: Neye yarar başka ülkede yüzüme vuran güneş… Dün gece on binlerce kişiyle teröre lanet okudum da sahnede bugün ne değişti? Bir şeyler değişmeli, dünyada ne yapılıyorsa bizde de aynısı yapılmalı. Ben 1 Ocak 2017 ‘de gülmek isterdim… Bizi güldürmediler yine, güldürecek sebepler olacağını da zannetmiyorum… Bu topraklarda huzuru, güveni ve mutluluğu başarmamız gerekiyor başka ülkemiz yok.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.