Putin: Gönüllü savaşçıları kabul edeceğiz

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Orta Doğu’da Rusya için savaşmaya hazır 16 bin gönüllünün başvurduğunu belirtti. Rusya Devlet Başkanı Putin ise, gönüllüleri kabul edeceklerini söyleyerek, savaşçıların Ukrayna’daki çatışma bölgelerine ulaştırılması talimatını verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında, Ukrayna’ya karşı gönüllü savaşacak askerlerle ilgili ve Ukrayna ordusundan ele geçirilen silahlarla ilgili açıklama yaptı.

GÖNÜLLÜLERİ KABUL EDECEĞİZ

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Ortadoğu’da Rusya için Ukrayna’ya karşı savaşmaya hazır 16 bin gönüllünün başvurduğunu söyledi.

Rusya Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Putin, Ukrayna’ya karşı mücadele etmek isteyen gönüllülerin savaşmasına izin vermeye onay verebileceğini söyledi. Putin, Rusya Savunma Bakanı Şoygu’nun, Javelin ve Stinger gibi ele geçirilen Amerikan yapımı tanksavar sistemleri Luhansk ve Donetsk bölgelerinden savaşçılara verme teklifine de onay verdi.

Putin “Ukrayna’ya karşı savaşacak gönüllüleri kabul edeceğiz” dedi. Rusya lideri bu teklifi de destekleyip gönüllülerin Donbass’taki operasyon bölgesine ulaşmalarına yardım etmek gerektiğini ifade etti.

Putin, Rusya Savunma Bakanı’nın sözlerine cevaben, “Donbass’ta yaşayan insanlara, para için değil, gönüllü olarak gelip yardım etmek isteyen insanlar olduğunu görüyorsanız, o hâlde bu insanların askeri operasyon bölgesine ulaşmalarına yardım etmeliyiz” dedi.

BATI SİLAHLARI DONBASS GÜÇLERİNE VERİLSİN

Rusya ordusunun Ukrayna’daki operasyonları sırasında karşı tarafın elinden alınan Batı yapımı silahların Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri milis güçlerine verilmesi yönündeki teklifi desteklediğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Güvenlik Konseyi üyeleri ile toplantısında, Ukrayna ordu güçlerinin ele geçirilen Javelin ve Stringer gibi Batı yapımı silahların Donbass’taki cumhuriyetlerin milislerine verilmesi önerisini destekledi. Söz konusu teklifi, Savunma Bakanı Sergey Şoygu yaptı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.