Instagram ve Facebook’un ana şirketi Meta’dan Rusya kararı

Sosyal medya platformları Instagram ve Facebook’un ana şirketi Meta, Ukrayna’daki savaşa katılan Rus askerlerine karşı şiddet içerikli mesajlara izin vermek üzere kurallarını esnetti.

Sosyal medya uygulamaları İnstagram ve Facebook’un ana şirketi Meta, nefter söylemi politikalarında geçici değişikliğe gitti.

Meta İletişim Direktörü Andy Stone tarafından yapılan açıklamada, “Rusya’nın Ukrayna’ya işgali sonucu, ‘Rus işgalcilere ölüm’ gibi normalde kurallarımızı ihlal edecek şiddet içerikli siyasi ifade türlerine geçici olarak izin veriyoruz. Rus sivillere karşı belirli içeriklere halen izin vermiyoruz.” ifadeleri kullanıldı

Öte yandan Washington Post’un haberine göre Meta, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “ölüm” çağrısı yapan paylaşımlara da izin verecek.

Ayrıca Ukrayna işgaline destek veren Rusları hedef alan içerikler de bir süreliğine engellenmeyecek.

Facebook ve Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya platformunun kullanımı Rusya’da engellenmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.