Peru’da 8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Son dakika haberi! Güney Amerika ülkesi Peru’da 8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk olarak 7.1 olarak açıklanan deprem, daha sonra 8 olarak duyuruldu. Ülkenin çok büyük bir bölümünde hissedilen depremden Ekvador, Kolombiya ve Brezilya da etkilendi.

Peru’da 8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ülkenin çok büyük bir bölümünde hissedilen depremden Ekvador, Kolombiya ve Brezilya da etkilendi. Can ve mal kaybına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Peru’nun Kuzeydoğu kesiminde yer alan Tarapato ve Pucallpa bölgeleri arasında meydana gelen deprem Ekvador’da çok şiddetli hissedilirken, Brezilya’nın batı kesiminde de hissedildi. Depremle ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmazken can kaybı hakkında bir bilgi bulunmuyor.

Depremin meydana geldiği alanın 30 kilometre çapında büyük bir yerleşim yeri bulunmuyor. Depremin merkez üssü ve civarında sadece dağ köyleri yer alıyor. En yakın büyük yerleşim alanı ise Tarapoto. Tarapoto’da yaklaşık 200 bin insan yaşıyor.

blank

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.