Pentagon’un gizli belgeleri sohbet platformu Discord üzerinden sızdırıldı

Pentagon, Amerikan ordusuna ait gizli belgelerin, sohbet platformu Discord üzerinden sızdırılmasına ilişkin 45 günlük incelemeyi tamamladı. İncelemenin ardından gizli bilgilerin korunmasına ilişkin önlemlerin artırılması talimatı verildi.

Massachusetts Ulusal Hava Muhafızlarının istihbarat kanadı üyesi Jack Teixeira, Amerikan ordusuna ait gizli belgeleri internet ortamında yayımladığı iddiasıyla 14 Nisan’da gözaltına alınmıştı.

Teixeira’nın, internette sızdırdığı öne sürülen, üzerinde ABD Genelkurmay Başkanlığının arması bulunan belgelerde Rusya ile savaşta olan Ukrayna’nın savunmasındaki potansiyel güvenlik açıklarına ve ülkede aktif olduğu iddia edilen Birleşik Krallık özel kuvvetlerinin sayısıyla ilgili bilgilere yer verildiği kaydedilmişti.

Belgelerde ayrıca istihbaratın Rusya, İsrail, Kanada, Güney Kore, Çin ve İran nükleer programına ilişkin faaliyetleri dahil önemli konulara ilişkin askeri ve güncel bilgilere yer verildiği belirtilmişti.

GİZLİ BELGELER İÇİN GÜVENLİK ARTIRILACAK
ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) yazılı açıklamasına göre, Ulusal Hava Muhafızları üyesinin Discord üzerinden gizli belgeleri sızdırmasına ilişkin tartışmaların ardından 45 gün süren inceleme yapıldı. Pentagon bünyesindeki güvenlik program ve politikalarının incelenmesi sonrası gizli bilgilerin korunmasına ilişkin önlemlerin artırılması talimatı verildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.