Yüzde 43’ü porsiyonları küçülttü! İstanbullular kıt kanaat geçiniyor

İstanbul Planlama Ajansı’nın gerçekleştirdiği ankete göre, İstanbulluların yüzde 44’ü kıt kanaat geçindiğini ifade etti. Aynı ankette katılımcıların yüzde 43’ü ise yeterli gıdaya ulaşamadığı için porsiyonlarını küçülttüklerini belirtti.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Nisan 2024’e ilişkin İstanbul Barometresi Araştırması’nın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Yapılan ankette, bin İstanbullu ile telefon görüşmesi gerçekleştirilerek ev içi gündemleri ve ekonomik durumları hakkında bilgi alındı.

İSTANBUL’UN ANA SORUNU EKONOMİ
Ankete katılanların yüzde 44,8’i nisanda ev içinde en çok ekonomik sorunları konuştuğunu belirtti. Ayrıca, katılımcıların yüzde 42,8’i yeterli gıdaya ulaşma konusunda endişe yaşadıklarını ifade etti.

Nisan ayında, katılımcıların yüzde 31,6’sı 31 Mart yerel seçimlerinin İstanbul’un gündemini oluşturduğunu belirtirken, yüzde 31,1’i ekonomik sorunların öncelikli konu olduğunu dile getirdi. Üçüncü sırada ise yüzde 12,9 ile Beşiktaş’ta meydana gelen kaçak tadilat yangınında yaşamını yitiren 29 vatandaşın hayatını kaybetmesi yer aldı.

İSTANBULLULARIN YÜZDE 44’Ü KIT KANAAT GEÇİNİYOR
Ankette, katılımcıların yüzde 44’ünün kıt kanaat geçindiği, yüzde 26,2’sinin Türkiye ekonomisinin iyileşeceğine, yüzde 38,5’inin değişmeyeceğine ve yüzde 35,3’ünün kötüleşeceğine inandığı ortaya çıktı.

YÜZDE 43’Ü PORSİYONLARI KÜÇÜLTTÜ
Nisan ayında katılımcıların yüzde 43,3’ü yeterli gıdaya ulaşamadığı için porsiyonlarını küçülttüğünü belirtirken, yüzde 42,8’inin yeterli gıdaya ulaşma konusunda endişe yaşadığı ortaya çıktı.

İstanbul’un en büyük üç sorunu ise ankete katılanlara göre ulaşım, ekonomik sorunlar ve sığınmacılar ve mülteciler olarak belirlendi. Nisan ayındaki duygu durumları da değerlendirildiğinde, İstanbulluların ortalama stres seviyesi 6,6, kaygı seviyesi 5,8, yaşam memnuniyeti ise 5 olarak ölçüldü.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.