Operasyonun ne zaman biteceğine Putin karar verecek

Rusya’nın bu sabah Ukrayna’ya başlattığı ‘özel’ askeri hareketa ilişkin Kremlin’den ilk açıklama geldi. Açıklamada, “Operasyonun ne zaman biteceğine Putin karar verecek” denildi. Kremlin, ‘belirli şartlar’ içerisinde Ukrayna ile görüşebileceklerini belirtti.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına saldırmasının ardından Kremlin Sarayı’ndan resmi ilk açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Operasyonun amacı 8 yıldır Kiev rejimi tarafından istismara, soykırıma maruz kalan insanları korumaktır. Rusya Federasyonu halkı da dahil olmak üzere sivillere karşı çok sayıda kanlı suç işleyenleri adalete teslim etmenin yanı sıra Ukrayna’nın Nazizm’den ve militarizmden arındırılması için çaba göstereceğiz” dedi. Peskov, “belirli şartlar” içerisinde Ukrayna yönetimi ile görüşebileceklerini belirterek, “Bu şartlar, tarafsızlık durumu ve silahların konuşlandırılmasının reddedilmesiyle ilgili. Eğer Ukrayna yönetimi bunu konuşmaya hazırsa.” ifadelerini kullandı.

“UKRAYNA’DA YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİNE BİZ KARAR VEREMEYİZ”

Operasyonun ne kadar süreceğine dair bilgi veren Peskov, “Rusya’yı demir bir perdenin arkasına kapatmanız imkansızdır. Operasyon hedefe varana kadar sürecek. Süreyi Putin belirleyecek” ifadelerini kullandı. Ukrayna’ya yapılan askeri operasyonun Rusya ekonomisinde yaşattığı krize dair de konuşan Peskov, “Piyasaların duygusal tepkileri tahmin edildi ve önlemler alındı. Ukrayna’daki yönetimin değişikliğine de Ukrayna halkı karar verir. Anketlere göre Rus halkı Donbass’taki Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri’nin tanınmasını destekliyor” ifadelerine yer verdi.

“ŞARTLAR SAĞLANIRSA UKRAYNA İLE GÖRÜŞÜRÜZ”

Dmitriy Peskov, Ukrayna yönetimiyle ilgili temas kurmaya hazır olup olmadıklarına yönelik soruya, “Putin, kırmızı çizgimiz olan sorunların çözülmesi için Ukrayna’dan ne bekleyeceğimiz konusundaki vizyonunu formüle etti. Bu şartlar, tarafsızlık durumu ve silahların konuşlandırılmasının reddedilmesiyle ilgili. Eğer Ukrayna yönetimi bunu konuşmaya hazırsa.” yanıtını verdi.

RUSYA: UKRAYNA SINIR MUHAFIZLARI TÜM GÖREVLERİNİ BIRAKTI

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.