UEFA’dan Rusya ve Ukrayna kararı! Şampiyonlar Ligi Finali Rusya’dan alındı!

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası UEFA, ilk etapta St. Petersburg’da oynanması planlanmış olan 2022 Şampiyonlar Ligi Finali’nin yerini değiştirme kararı aldı.

UEFA, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesini görüşmek amacıyla olağanüstü toplanma kararı almıştı.

Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği müdahale sonrası St. Petersburg’da oynanması planlanan 2022 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin nerede oynanacağı merak ediliyordu. UEFA’nın Şampiyonlar Ligi Finali’ni planlandığı şekilde Rusya’nın St. Petersburg şehrinde gerçekleştirmeme kararı aldığı öğrenildi.

Associated Press, UEFA tarafından merakla beklenen kararın verildiğini ifade etti. İsmini vermek istemeyen bir yetkilinin Associated Press’e yaptığı açıklamada, UEFA’nın 25 Şubat Cuma günü gerçekleştireceğini belirttiği toplantıda 28 Mayıs’taki final maçının Rusya’dan alındığını açıklamaya hazırlandığını aktarıldı.

Rusya’nın Ukrayna’ya müdahelesi, tüm dünyada çok sert bir tepki görürken İngiliz hükümeti ve taraftar grupları da UEFA’dan Rusya’nın enerji devi Gazprom’un yaptığı bir stadyumda finali oynatmamasını talep etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.