Ömür Gedik ”Leylim Ley”

Özgün projeleriyle adından her dönem sıklıkla söz ettiren başarılı sanatçı ''Ömür Gedik'' yeni projesinde, kendisinin de üyelerinden biri olduğu, Türk ve İranlı müzisyenlerden oluşan mistik rock grubu RAH ile işbirliği yaparak, adını kült olmuş eserler listesine altın harflerle yazdıran ''Leylim Ley'' ile sevenleriyle buluştu.

Sabahattin Ali ve Zülfü Livaneli’nin ölümsüz eseri ”Leylim Ley”i yepyeni bir altyapıyla coverlayan Ömür Gedik “Müziği sadece bir eğlence aracı olarak kullanmayı değil, topraklarımızda mevcut olan mistisizmin anlam ve derinliğini aktarma aracı olarak kullanmayı amaçlayan RAH ile çalışmaktan ve grubun bir parçası olmaktan son derece mutluyum. Çalışmalarımız hem yurt içi hem de yurt dışında yayınlanacak projelerle devam edecek. Topraklarımızdaki değerli hazineleri, eşziz notalarımızı ve evrensel boyuttaki şarkı sözlerimizi, şiirlerimizi dünyaya açacağız.” dedi.

Düzenlemesi Raşit Pekmezci’ye ait olan ”Leylim Ley” cover’ının Ercan Şencan tarafından Polenezköy Tabiat Parkı’ndaki ormanın derinliklerinde çekilen klibinde RAH kurucu üyelerinden Mareechi Asu ve Raşit Pekmezci de yer aldı. ”Ömür Gedik”in klipte giydiği kırmızı pelerinin tasarımı modacı Binnur Caydaş tarafından hazırlandı.

Ömür Gedik’in yepyeni cover’ı ”Leylim Ley” tüm müzik platformlarında yerini aldı.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.