Mutasyonlu virüs Almanya’da hızla yayılıyor

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Kovid-19 virüsünün mutasyona uğramış türlerinin ülkede hızla yayıldığını belirterek, korona vakalarının yüzde 22’sinde İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonun görüldüğünü açıkladı.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, başkent Berlin’de düzenlenen basın toplantısında ülkedeki koronavirüs salgınına ilişkin endişe verici açıklamalarda bulundu.

Robert Koch Enstitüsünün (RKI) pozitif çıkan 23 bin Kovid-19 testini analiz ettiğini belirten Spahn, koronavirüsün mutasyona uğramış türlerinin ülkede hızla yayıldığını söyledi.

Spahn, tespit edilen koronavirüs vakalarının yüzde 22’sinde İngiltere’de ortaya çıkan virüs mutasyonun görüldüğünü açıkladı. Spahn, İngiltere mutasyonunun görülme sıklığının 2 hafta içinde yüzde 6’dan yüzde 22’ye çıktığını bildirerek, “Veriler mutasyonların hızla yayıldığını gösteriyor” dedi. Spahn, Güney Afrika mutasyonuna rastlanma sıklığının ise yüzde 1.5 olduğunu aktardı.

Avrupa Moleküler Biyoloji Laboratuvarı tarafından yapılan açıklamada ise mutasyona uğramış virüsün bulaşma hızının yüzde 30-50 arasında olduğu belirtilerek, daha dikkatli olunması gerektiğine yönelik uyarıda bulunuldu.

Kovid-19 mutasyonlarının ülkede hızla yayılmasına rağmen günlük vaka sayılarında düşüş olduğunu belirten Spahn, tedbirlerin etkisini gösterdiğini vurguladı. Spahn, önlemlerin gevşetilme ihtimalinin salgının yayılma hızına bağlı olarak gerçekleşeceğini söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.