Mircea Lucescu: Umarım ilk maçımız Fransa ile olmaz

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) elemelerinde H Grubu’ndaki rakiplerini değerlendirdi.

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) eleme gruplarının kura çekimi İrlanda Cumhuriyeti’nin başkenti Dublin’de gerçekleştirildi. A Milli Takım, H Grubu’nda Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra ile eşleşti.

Grubu değerlendiren Lucescu şunları söyledi:

“Takımlar arasında çok büyük ayrım yapmamak lazım şu anda. Bunlar büyük turnuvalar kolay değil. Kesinlikle bütün maçlara konsantre olmamız, iyi hazırlanmamız lazım. Takım olarak hazırlanıp kazanmamız lazım. Umarım ilk maçımız Fransa ile olmaz.

‘HEPSİNE HAZIRLIKLI OLMAMIZ GEREKİYOR’

Andorra, Moldova’ya karşı da kazanmamız lazım. Hepsi çok önemli. İzlanda’yla son 2 yılda 4 defa oynamamız bir avantaj. Oyuncuları tanıyoruz, oynama şekillerini biliyoruz. Son dünya kupasında iki sene önceki performansı ortaya koyamadılar. Yaşlanan bir takım. Oynadıkları futbol fiziğe dayalı. Fransa da başka bir futbol oynuyor. Hepsine hazırlıklı olmamız gerekiyor.

‘YENİ BİR TAKIM OLUŞTURMAYA ÇALIŞTIK’

Yeni bir takım oluşturmaya çalıştık. Bazı maçları deneyimsizlikten ya da bireysel hatalardan kaybediyoruz. Diğer takımları domine ederiz diye düşünüyorum kendi oyunumuzu oynarsak.

Bütün gruplarda 2-3 zorlu takım var. Arnavutluk iyi bir takım, zor bir grup.

Yeni bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Arnavutluk da onu yapmaya çalışıyor ama Serie A’da oynayan sekiz dokuz oyuncuları var. Yabana atmamak lazım. Belki Andorra için kolay diyebiliriz. Moldova da iyi bir takım.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.