Midesinden 450 parça metal çıkarıldı! Çivi, somun, cıvata…

İran’da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 36 yaşındaki adamın midesinden çıkanlar doktorları şoke etti. Hastasının midesinden yaklaşık 3 kilogram ağırlığında 450 parça metal çıkarıldığını anlatan Ahvaz İmam Humeyni Hastanesi Başhekimi Ahmed Rıza Muhtedi, hastanın sağlık durumuyla ilgili bilgi de verdi.

İran’da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 36 yaşındaki adamın midesinden yaklaşık 3 kilogram ağırlığında 450 parça metal çıkarıldı.

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, Ahvaz İmam Humeyni Hastanesi Başhekimi Ahmed Rıza Muhtedi, konuya ilişkin bilgi verdi.

‘ÇİVİ, SOMUN, CIVATA…’
Muhtedi, “Bir hastanın midesinden ameliyatla yaklaşık 3 kilogram ağırlığında çivi, somun, cıvata gibi materyallerden oluşan 450 parça metal eşya çıkarıldı. Gördüklerimiz karşısında biz de şaşırdık” dedi.

HASTA İYİLEŞTİ
İranlı doktor, 36 yaşındaki hastanın durumunun iyi olduğunu ifade etti.

PİKA SENDROMU NEDİR?
Uzmanlara göre, toprak, kil, tebeşir, kömür gibi nesneleri yeme alışkanlığına tıpta pika sendromu deniyor. Pika sendromunun ismi halk arasında fazla bilinmese de demir, çinko, kalsiyum eksikliği gibi nedenler ile kişiler bu maddeleri yemek istiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.