Miçotakis: Türkiye ile diyalog kanalları asla kapatılmamalı

Kıbrıs’ı ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin Türkiye ile ilişkiler konusunda, “iyi niyetli diplomatik kuralların dışına çıkan söylemlere” karşı olduğunu söyledi. Miçotakis, “Diyalog kanalları asla kapatılmamalı” dedi.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Kıbrıs’a yaptığı ziyarette Türkiye ile diyalog kanallarının asla kapatılmaması gerektiğine dikkati çekerek “Kararlı ve soğukkanlı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Miçotakis, “Bu yaklaşımımızın doğruluğuna ve en zor zamanlarda bile diyalog kanallarımızı açık tutmakla suların durulacağına inanıyorum” diye konuştu.

Miçotakis, önceki gün Yunanistan Devlet Televizyonu ERT’ye verdiği özel mülakatta da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Benim için artık Miçotakis diye birisi yok” sözünün hatırlatılması üzerine “Sayın Erdoğan’la elbette görüşeceğiz, zaten görüşmeliyiz de” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün cuma namazı çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, “Yunanistan’la ilgili olarak özellikle sürece yönelik tepkilerimi ortaya koydum. Dürüst siyasetçi karşımda olmadığı sürece bunlarla bir daha görüşmeyeceğimi ve Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarımızı bitirdiğimizi ve ‘Yunanistan’la Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı da yapmayacağız’ dedik. Bu yıl yapılacak olan bu toplantıyı da yapmıyoruz” diye konuşmuş ve “Böylece Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın” demişti.

BBC News’in aktardığı habere göre Yunan televizyonlarında ve radyolarında yapılan yorumlarda, “Erdoğan’ın son açıklamalarının ikili ilişkilerin düzelmesi konusunda iyimser olan çevrelerde hayal kırıklığı yarattığı” belirtildi.

Yunanistan hükümetinden ise henüz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklamalarıyla ilgili herhangi bir yorum yapılmadı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.