Meteoroloji’den iç bölgelerde kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan ‘sarı’ uyarıda, İç Ege, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneybatısında kuvvetli sağanak bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da ise toz taşınımı uyarısında bulunuldu.

ANKARA (İGFA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güney Ege’nin iç kesimleri, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları, Edirne, Kırklareli, Ordu, Artvin, Iğdır, Kars ve Ardahan çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji özellikle 5 Haziran Pazar günü öğle saatlerinden itibaren Konya, Karaman ve Niğde çevreleri ile Göller yöresinde beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlara karşı uyardı.

Söz konusu bölgelerde sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yağışların, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Denizli, Konya, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale ve Çankırı çevreleri ile Yozgat’ın güney ve batı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.