Bursa’da eğitimde ‘çevre’ protokolü

Bursa’da öğrencilerde çevre bilinci oluşturulmasına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

BURSA (İGFA) – Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü İle Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arasında hazırlanan iş birliği protokolü, İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür ve Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili Mehmet Ersan Aytaç tarafından imzalandı.

Bursa genelinde çevre sorunları ile iklim değişikliği hakkında toplum farkındalığını ve temiz, döngüsel bir ekonomiye geçerek kaynakların verimli kullanımının arttırılması amaçlandı.

Protokol ile birlikte; biyolojik çeşitliliği eski haline getirmeyi ve kirliliği azaltmayı öngören “Yeşil Mutabakat”; atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak, atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması ve işlenmesi süreçlerini kapsayan “Sıfır Atık projesi” ve karbon salınımı ve iklim değişikliği tehlikesine karşı küresel sosyo/ekonomik dayanıklılığın güçlendirilmesini hedefleyen Paris Antlaşması doğrultusunda Bursa’daki tüm öğrencilere çevre sorunları ve iklim değişikliği ile mücadelenin günlük hayatın bir parçası olduğu mesajını iletmek ve kurumlar arasında iş birliğinin geliştirilerek ortak bilinç oluşturulması hedefleniyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.