Meral Akşener, ‘Ben cumhurbaşkanı adayı olmayacağım’ kararının resetlendiğini belirtti

İYİ Parti lideri Akşener, partinin genel idare kurulu toplantısında, önceden verdiği ‘Ben cumhurbaşkanı adayı olmayacağım’ kararının resetlendiğini belirtti. İddiaya göre, Akşener toplantıda İmamoğlu ve Yavaş’a çağrı yapacağını söylerken “Eğer onlar bu çağrıma olumlu cevap vermezse benim diyecek bir şeyim yok” dedi. Hemen ardındansa ‘Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım’ kararının ‘resetlendiğini’ dile getirdi.

Ortak cumhurbaşkanı adayının belirleneceği duyurulan iki gün önceki altılı masa toplantısında bir isimde uzlaşılamamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dört liderin de desteğiyle adaylığını ortaya koymuş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı önermişti.

Anlaşmazlık üzerine bazı milletvekili ve kurmaylarıyla olağanüstü toplantı düzenleyen Akşener dün de genel idare kuruluna (GİK) başkanlık etti. Akşener, toplantının ardından, “Milllet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir” diyerek altılı masadan kalktığını ilan etmişti.

‘İMAMOĞLU VE YAVAŞ ÇAĞRIMA OLUMLU CEVAP VERMEZSE…’
Gelişmelerin ardından CHP’li büyükşehir başkanları Ankara’ya doğru yola çıkarken İmamoğlu ve Yavaş’tan birliktelik mesajları geldi. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ysa Akşener’in GİK toplantısında “Cumhurbaşkanlığı kararım resetlenmiştir” dediğini dile getirdi.

Sarıkaya’nın aktardığına göre, Akşener toplantıda İmamoğlu ve Yavaş’a çağrı yapacağını söylerken, “Eğer onlar bu çağrıma olumlu cevap vermezse benim diyecek bir şeyim yok” demiş. Hemen ardındansa ‘cumhurbaşkanı adayı olmayacağım’ kararının ‘resetlendiğini’ dile getirdi: “Ben başbakan olacağımı, cumhurbaşkanı adaylığını düşünmediğimi bildirmiştim. Cumhurbaşkanlığı kararım da bugünden itibaren resetlenmiştir.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.