İYİ Parti’den ‘Cumhur İttifakı’na geçiyor’ iddialarına yanıt

Dün İYİ Parti lideri Akşener’in ‘cumhurbaşkanı adayı’ açıklamalarının ardından, ‘İYİ Parti Cumhur İttifakı’na geçiyor’ geçiyor şeklinde iddialar ortaya atılmıştı. İYİ Partili Milletvekili Aytun Çıray, konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunurken, “Cumhur İttifakıyla işbirliği yapacak diyenleri kınıyoruz, bunları ahlaksızca buluyorum. Kumar masasında olmayız derken bunu kastediyorduk” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın 6 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantısı öncesi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi.

Bugün gerçekleşen İYİ Parti GİK Toplantısı sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener’den çarpıcı açıklamalar geldi. Akşener, Millet İttifakı’ndaki diğer beş parti ile ‘cumhurbaşkanı adayı’ isminde birleşemediklerini söyledi. Diğer beş partinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nda karar kıldıklarını kendilerinin ise onlara gelen anket sonuçları niteliğinde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun isimlerini verdiklerini açıkladı.

‘MİLLET SİZİ GÖREVE ÇAĞIRIYOR’
Akşener, iki büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırıp, “Milletimiz sizi sevdi, bağrına bastı. Bu kritik dönemde millet sizi göreve çağırıyor” ifadelerini kullandı.

Akşener’in bu açıklamalarının ardından Cumhur İttifakı’nda bulunan partilerden İYİ Parti’yle işbirliği yapılabileceğine dair mesajlar gelmişti.

‘KINIYORUM’
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Sözcü TV’de konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çıray, İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı ile işbirliği yapacağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Çıray, “Bu dedikoduları ahlaksızca ve utanç verici olarak buluyorum. Sayın Akşener’in ‘kumar masası’ sözleri Cumhur İttifakı ile işbirliği yapacağımıza dair yorumlar yapanları yalanlamak için söylenmiştir” şeklinde konuştu.

Akşener’den Yavaş ve İmamoğlu’na çağrı! Millet sizi göreve çağırıyor

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.