Maske kullanması koronavirüsün yayılmasını büyük ölçüde önlüyor

Hong Konglu uzmanların hayvanlar üzerinde yaptığı deneylerin sonuçlarına göre, enfekte olanların maske kullanması koronavirüsün yayılmasını büyük ölçüde önlüyor.

Hong Kong Üniversitesi’nden uzmanlar pazar günü, hamsterlar üzerinde yapılan testlerin sonuçlarını açıkladı.

Koronavirüs araştırmalarıyla tanınan Profesör Yuen Kwok-yung’un liderliğinde yürütülen çalışmada, araştırmacılar koronavirüs taşıyan hayvanların kafesini, sağlıklı hayvanlarınkinin yakınına koydu. Kafesler arasına cerrahi maskeler yerleştirilirken hasta hayvanların kafesinden sağlıklı olanların kafesine hava akışı sağlandı.

MASKE VARKEN BULAŞMA ORANI YÜZDE 60’A KADAR AZALDI

Deney sonuçlarına göre, maske varken virüsün bulaşma oranının yüzde 60’a kadar azaldığı bildirildi. Maske yerleştirilmediğinde ise, sağlıklı hamsterların üçte ikisinin 1 hafta içinde enfekte olduğu belirtildi.

Araştırmaya göre, maskeler hasta hayvanların kafesine takıldığında virüsün bulaşma oranı yüzde 15’e; sağlıklı hayvanların kafesine takıldığındaysa yüzde 35’e düştü.

‘VİRÜSÜ TAŞIYANLARIN MASKE TAKMASI ÖNEMLİ’

Gazetecilere konuşan Profesör Yuen araştırmaya ilişkin, “Virüsü taşıyanların maske takmasının diğer bütün her şeyden çok daha önemli olduğu çok açıkça ortada” değerlendirmesinde bulundu.

Araştırma, maske kullanımının belirti gösteren ya da göstermeyen taşıyıcıların virüsü diğerlerine bulaştırmasını önleyip önleyemeyeceğine dair yapılan ilk çalışmalardan biri olma özelliği taşıyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.