Manchester United Cristiano Ronaldo hakkında kararını açıkladı

Ronaldo ve kulübü Manchester United arasındaki kriz büyüyor. Premier Lig ekibi, kulübü kendisine ihanet etmekle suçlayan ve Katar’daki 2022 FIFA Dünya Kupası’nın ardından kulüpten ayrılacağının sinyalini veren Portekizli yıldız golcü Cristiano Ronaldo hakkında “gerekli adımların atıldığını” açıkladı. Öte yandan kararın açıklanmasının ardından kulübün Ronaldo’ya “kontratını ihlal ettiği” gerekçesiyle dava açması için avukatlarını görevlendirdiği belirtildi.

Ronaldo’nun katıldığı bir programda kulüp ve Hollandalı teknik adam Erik ten Hag hakkındaki ağır eleştirilerine Manchester United, önce 37 yaşındaki futbolcunun stat dışındaki posterini sökerek yanıt vermişti. Ardından bugün kulüpten yapılan açıklamada, “Manchester United, bu sabah Cristiano Ronaldo’nun son röportajına yanıt olarak gerekli adımları attı. Bu süreç sonuca ulaşana kadar daha fazla yorum yapmayacağız.” ifadeleri kullanıldı.

Manchester United, aldıkları kararın ardından Portekizli yıldıza “yasak getirilmesini” de istiyor.

Habere göre Ronaldo’ya 2022 Dünya Kupası’ndan sonra Manchester United’ın Carrington antrenman tesislerine dönmemesi de söylendi.

KULÜP BİR KURUŞ ÖDEMEDEN YOLLAMAK İSTİYOR
Daily Mail’ın haberine göre ise United, Ronaldo’nun haftalık 500 bin sterlinlik sözleşmesini feshederek, Haziran’da sona erene kadar kazanacağı 16 milyon sterlinin bir kuruşunu Portekizli yıldıza ödemeden fesih için yasal yollar aramaya başladı.

United’ın davaya gerekçe olarak Ronaldo’nun Piers Morgan’a verdiği söyleşiyle “kontratını ihlal etmesini” göstermeyi planladığı ifade edildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.