M.O.B Entertainment 1. Yıldönümünü kutladı

HipHop ve R&B müziğini arka sokaklardan ve yer altından çıkararak yıldızlara ulaştıran, onlarca yetenekli gence müzik dolu bir yol açan M.O.B Entertainment, Tuzla Autodrom’da; müzisyenlerin ve dinleyicilerin katıldığı görkemli bir etkinlikle birinci yılını kutladı.

Yeteneğe yatırım yapmak üzere yola çıkan; yetenekli ancak üretmek için imkan bulamayan gençlere ışık olan M.O.B Entertainment; müzik, dans, moda, sosyal medya, beste üretimi ve söz yazarlığı gibi pek çok alanda onlarca genç yetiştirdi.

Yaratıcı fikirlerin saygı gördüğü ve ön planda tutulduğu M.O.B Entertainmet bünyesinde bir yıl içinde R&B ve Türkçe Hip Hop’a gönül vermiş pek çok genç müzisyen, özel kamplarda eğitime alındı, hayallerini kurdukları şarkılara hayat vermeleri, albüm yapmaları için imkanlar yaratıldı.

1 yıllık bu yoğun çaba, özveri ve çalışmanın kutlaması 7 Temmuz Pazar günü, Tuzla’da görkemli bir etkinlikle kutlandı. Takipçileri, hayranı oldukları müzisyenlerle tanışma imkanı bulurken, Türkçe Hip Hop ve R&B müziği yıldızlara ulaştıran sanatçılar da ilginç deneyimler yaşadı.

Sanatçılar Co-Pilot Oldu

Türkiye’de drift sporu denilince akla gelen ilk isimlerden olan Abbas Çimen, pilot koltuğunda drift şov yaparken, Türkçe Hip Hop ve R&B müziğin yıldızları da Co-Pliot koltuğunda hızın ve müziğin tadını çıkardı.

Etkinliğin Açılışını Tepki Yaptı

Açılış konuşmasını yapan Türkiye’deki Rap müziğin öncülerinden Tepki ‘Türkiye’de birçok ilke imza attık.’ dedi.

M.O.B Entertainment’ın kurucusu, genç müzisyenlere el vererek, eğiterek ve yol açarak Türkçe Hip Hop ve R&B’ye sayısız katkı sağlayan Ünal Yüksel ise ‘2018 yılında bu maceraya başladığımızda ufacık bir ekiptik, şimdi bir sürü sanatçımız var. Daha da büyüyeceğiz’ ifadelerini kullandı.

M.O.B 1. yılını kutlasa da arka planda 10 yıllık bir çalışma olduğunu belirten Ünal Yüksel, ‘Dünyada artık pop müzik yerine, Hip Hop müziği yükselişte’ diyerek ‘Hip Hop artık popüler kültüre dahil olan bir müzik türü. Rap müzik ise insanların hikayelerinin anlatıldığı, sokak kültürünün ifade edildiği bir yaşam tarzı’ sözleriyle iddialarını ortaya koydu.

blank

Küçükçekmece’den Yıldızlara Uzanan Macera

Çekmece’den Yıldızlara şarkısı ile dijital medyada milyonlarca kez izlenen, aynı zamanda Rap müziğe yeni bir soluk getirmesiyle tanınan Tepki ’18 yaşında bir gencin parçasının 100 milyon tık alması inanılmaz olduğu kadar da kaçınılmazdı. Türkiye’de R&B ve Hip Hop müziğin yükselişe geçeceğini 10 yıl öncesinden biliyorduk’ diyerek başarılarının tesadüf olmadığının altını çizdi.

7’den 70’e 1. Yıl Kutlaması

M.O.B Entertainment’ın 2018 yılında başlayan yolculuğunun birinci yıldönümü kutlamalarına katılım oldukça yoğundu. 5 yaşından, 55 yaşına kadar pek çok müziksever, Tuzla’daki Autodrom’u doldurdu.

Pek çok katılımcı ‘Rap müziğin kendileri için gerçek yaşamı ve hayatlarından, duygularından kesitleri yansıttığını’ belirtti. M.O.B bünyesindeki sanatçıların tarz ve tavırlarıyla ‘R&B müziğe karşı olan ön yargıları kırdığını’ belirten katılımcılardan bir grafiti sanatçısı ‘tesettürlü olmam, Rap dinlememe engel değil’ ifadeleriyle kendisinin de bu müzik tarzıyla bazı ön yargıları yıktığını söyledi.

‘Rap Müzik Hayatımı Kurtardı’

Mary Jane şarkısı ile dijital medyada milyonlarca izlenme oranına ulaşan Burak Aydoğduoğlu, nam-ı diğer Burry Soprano ise Rap müziğin hayatını kurtardığını söyleyerek ‘M.O.B sayesinde müziğe dair bir yol çizmeseydim, hayatım çok farklı olabilirdi.’ ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.