KUN Art Space Selin Karataş ve Emre Bulut’u Ağırlıyor

Pembe Devridaim/ Beni Kaç Düşe Taşırsın 9 Aralık – 6 Ocak

Açacağı her bir sergi sanat arenasında merakla beklenen disiplinlerarası çağdaş sanat galerisi KUN Art Space, 2023 sanat dönemini Selin Karataş ve Emre Bulut’un eserlerinden oluşan iki sergi ile kapatıyor.

Adana doğumlu iki sanatçının sergisine aynı süreçte ev sahipliği yapan KUN Art Space, Selin Karataş’ın ‘’Pembe Devridaim’’, Emre Bulut’un’’ Beni Kaç Düşe Taşırsın’’ başlıklı sergileriyle 2023 yılını kapatırken, Çukurova bölgesine kültür sanat alanında renk getiren kuruluşlar arasında ön planda yer alıyor.

Sergi Hakkında
Selin Karataş ‘’Pembe Devridaim’’ başlıklı sergisinde süreç içinde yarattığı çalışmalarında, bazen pamuk şekerini anımsatan romantik, yumuşak ve tatlı hisler uyandıran bir tondaki pembeyi kullanırken, bazen de şehvet ve gücü simgeleyen pembenin en kırmızı halini kullandı. Renklerin psikolojisine veya tarih boyunca bizlere diretilen algı ve olguları çok da takıntı haline getirmeden, pembeyi düşünerek bu yola çıktı. Yol boyunca aynı bir devridaim makinesi gibi sonsuz bir döngüye girdi. Bu döngüdeki keşfettikleri de pembeden hareketle günlük hayatta kullanılan dile yerleşen deyimlerden şekillendirdi.

Emre Bulut ‘’ Beni Kaç Düşe Taşırsın’’ başlıklı sergisinde ise; kozalar ve örüntüler içerisindeki insanı ele aldı. Tıpkı kozasına giren böcekler gibi, ancak çaresiz hissetmiyorlar kendilerini. Yatıyorlar, farklı bir alem ve bedende uyanıyorlar. İnsanlar kendilerini daha iyiye taşıyacağını düşündüğü her şeye bütün varlıklarıyla bağlanmayı çok seviyor. Bu sebeple kendilerini iyi hissettiren olgulara körü körüne bağlanıyorlar. Kendisini iyi hissetmek isteyen insanlar, buna aracı olacaklara bazen kendi düşlerini satarlar veya kaç düşüne daha kavuşacağını hayal ederler. Serginin ismi de bu iki anlamı da sağladığı için “Beni Kaç Düşe Taşırsın?” oldu.

blank

Sanatçılar Hakkında
Selin Karataş: Adana doğumlu sanatçı Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi, Resim öğretmenliği Grafik ana sanat bölümünden 2011 yılında mezun oldu. Resim ve seramik alanında
soyut komposizyon çalışmalar üretmekte ve temellenmiş düşünceler üzerine giderken kil ve çamuru çalışmalarına dahil ederek amorf eserler üretmeye başladı.
Adana Gündoğdu Kolejinde “Görsel Sanatlar Öğretmenliği yapan Karataş’ın, 2012 yılından günümüze birçok kişisel ve karma sergide eserleri yer aldı.
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Marka İletişimi bölümünde eğitim almaya devam ediyor.

Emre Bulut; Adana’da doğan Emre Bulut 2011 yılında Çukurova Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği Heykel Ana Sanat Dalı bölümünden mezun oldu. Köprü Sanat Merkezi’nde heykel çalışmalarına katıldı. 2011 yılında Atölye çalışmalarına başlayan sanatçının eserleri birçok karma sergide yer aldı.
Emre Bulut Adana Gündoğdu Okulları’nda Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni olarak çalışıyor

Kun Art Space’in 2023 yılının kapanış sergileri ‘’Pembe Devridaim ‘’ ve ‘’ Beni Kaç Düşe Taşırsın’’ 9 Aralık- 6 Ocak tarih aralığında her gün saat: 10:30- 18:30 arası Adana KUN Art Space’de izlenebilir.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.